Ο Πέτρος Γαλάτουλας νέος Πρόεδρος του Hellenic Congress of America.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Νέος Πρόεδρος της νεοσύστατης τριτοβάθμιας οργάνωσης Hellenic Congress of America, εξελέγη την περασμένη Παρασκευή ο Πέτρος Γαλάτουλας με αντιπροέδρους τους Χρυσόστομο Δήμου, Κώστα Χανιωτάκη και Νίκο Αποστολόπουλο, εμπνευστή, ιδρυτή και οργανωτικό Πρόεδρο της Οργάνωσης.

Αναφορικά με το συλλαλητήριο για την Μακαδονία στις 18 Μαρτίου, ο κ. Γαλάτουλας το χαρακτήρισε επιτυχές, δήλωσε  ότι σύμφωνα με την αστυνομία προσήλθαν περίπου 8.000 άνθρωποι και πως απλοί ομογενείς και  ελληνοαμερικανοί πολιτικοί διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Μιλώντας στην Panhellenic post ο κ. Γαλάτουλας, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης, είπε πως στα σχέδιά του είναι να συντελέσει στην οργανωτική δομή της νέας Οργάνωσης και «το αργότερο τέλος του 2018 να προκηρυχθούν νέες εκλογές» για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ακόμη ο κ. Γαλάτουλας, χωρίς να προβεί σε λεπτομερή περιγραφή, είπε ότι η Ομογένεια της Αμερικής «αποκτά το δικό της κτήριο στην Αθήνα» ενώ στα σχέδιά του είναι η απόκτηση γραφείων του Hellenic Congress of America εκτός από την Αθήνα, στην Χίο και στην Μύκονο.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Από λάθος η Οργάνωση είχε αναγραφεί αρχικά ως Panhellenic Congress of America. Διρθώνουμε στο σωστό: Hellenic Congress of America και ζητούμε συγγνώμη για την απροσεξία.