«Στέγνωσε» η Θεσσαλονίκη – Σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη νερού

Θεσσαλονίκη.- Tριτοκοσμικές είναι οι εικόνες που προκαλούν τα σοβαρά προβλήματα που έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη η διακοπή υδροδότησης που συνεχίζεται σήμερα  για τέταρτη ημέρα.

Η διακοπή προκλήθηκε λόγω σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ θα συνεχιζόταν στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον μέχρι σήμερα τις 6 το πρωί, ώστε να ενισχυθούν οι περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Χωρίς νερό έμεινε μεταξύ άλλων και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων και να κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία των χειρουργείων. Υστερα από απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όσα σχολεία βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν έχει αποκατασταθεί η ύδρευση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΥΑΘ μέχρι και τις 08:00 το πρωί τελικά θα συνεχιστεί η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Η παράταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρωση των δεξαμενών σε περιοχές ανατολικά (Τούμπα, Ιπποκράτειο, Χαριλάου, Πυλαία).

Νωρίτερα, η ΕΥΑΘ είχε ανακοινώσει πως το πρόβλημα θα έχει λυθεί στις 06:00 το πρωί.

Εκτός από τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για να διασφαλιστεί η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, εξαιτίας της πλήρους διακοπής υδροδότησης του Ιδρύματος από την ΕΥΑΘ.

Κλειστά θα παρέμειναν αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης.

«Την απόφαση για το ποια σχολεία θα κλείσουν ή όχι, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θα την λάβουν οι διευθυντές» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Στο Δήμο Καλαμαριάς, η δημοτική αρχή αποφάσισε την Πέμπτη να καλύψει τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων με μια υδροφόρα,

in.gr