Μποζντάγ: Όσοι συνεργάζονται με τρομοκράτες θα γίνουν στόχος της Τουρκίας

Άγκυρα.- Η υπόσχεση της Γαλλίας να παρέχει στήριξη στον κουρδοαραβικό συνασπισμό ισοδυναμεί με στήριξη και νομιμοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ, με αφορμή τη συνάντηση που είχε χθες ο Γάλλος πρόεδρος με αντιπροσωπεία Κούρδων και Αράβων ανταρτών που μάχονται στη Συρία.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, για την υποστήριξη του Παρισιού στη σταθεροποίηση της βορειοανατολικής Συρίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτοί που συνεργάζονται ή δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιτίθενται στην Τουρκία, θα αποτελέσουν και οι ίδιοι στόχο της Τουρκίας, ακριβώς όπως οι τρομοκράτες», έγραψε στο Twitter.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Γαλλία «δεν θα προχωρήσει σε μια τόσο παράλογη ενέργεια».

Κάτι αντίστοιχο έγραψε στο twitter και ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλλίν. Είπε ότι η Τουρκία αναμένει από τους συμμάχους της να λάβουν σαφή θέση εναντίον της τρομοκρατίας, αντί να λαμβάνουν μέτρα που θα οδηγήσουν στη νομιμοποίηση των «τρομοκρατικών δομών».

«Εμείς απορρίπτουμε τις παράλογες προσεγγίσεις όπως ο διάλογος, οι επαφές, η διαμεσολάβηση με τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις», έγραψε ο Καλίν.

«Χώρες που θεωρούμε ως φίλους και συμμάχους πρέπει να επιδεικνύουν μια ανοιχτή και σαφή στάση εναντίον όλων των ειδών τρόμου, αντί να λαμβάνουν μέτρα που να νομιμοποιούν τις τρομοκρατικές δομές», πρόσθεσε, χωρίς να ονομάσει κάποια χώρα.

Πηγή:skai.gr