Αθήνα.- Πολιτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τη βραδιά της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική ασκεί η ΝΔ βάζοντας στο αφήγημα της και το ζήτημα τυχόν ποινικών ευθυνών, κάτι το οποίο ήδη ερευνά η Δικαιοσύνη.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι τα γαλάζια στελέχη ζητούν από τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν επωμιστεί τη διερεύνηση της υπόθεσης να δώσουν σαφείς απαντήσεις πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα  δίδοντας έτσι στους πολίτες που αγωνιούν την αίσθηση ότι λειτουργεί το κράτος δικαίου.

Παράλληλα, με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ να βγαίνει μπροστά, παραχωρώντας έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος, εγκαλούν τον Πρωθυπουργό με αφορμή και την επίσκεψη του στο Μάτι, για το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας «σαν τον κλέφτη» την περιοχή – όπως λένε χαρακτηριστικά –  και μάλιστα πρωί πρωί, σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.

Η ΝΔ αφήνει αιχμές για επικοινωνιακά τεχνάσματα και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των συνεπειών των κακών χειρισμών όλων των εμπλεκομένων αρμοδίων προσώπων, και καλούν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πουν στους πολίτες όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές.

Καταλογίζουν δε στον  κ.Τσίπρα ότι τα λάθη και οι παραλείψεις της βραδιάς της  23ης Ιουλίου οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα και για αυτά – όπως σημειώνουν – υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν.

Στη ΝΔ φέρονται αποφασισμένοι να «κυνηγήσουν» μέχρι τέλους την υπόθεση και να φέρουν στο φως τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς, από τις 8.15 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με τα ΜΜΕ να μεταδίδουν εικόνες και μαρτυρίες ότι υπάρχουν νεκροί, και τι μεσολάβησε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν οι επιτελείς διαβεβαίωναν τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες ότι το φαινόμενο είναι σε ύφεση και ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν να μην έχει ενημερωθεί για τους νεκρούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα Τρίτη, θα επαναλάβει, ζητώντας απαντήσεις εδώ και τώρα, στα ερωτήματα που εξέθεσε από την πρώτη στιγμή η ΝΔ.

  1. Γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112 που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν μήνυμα όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε περιοχή που κινδυνεύει;
  2. Γιατί η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα Μέσα Ενημέρωσης για να προειδοποιήσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
  3. Με βάση ποιο σχέδιο εξελίχθηκε η διάσωση των ανθρώπων που έπεσαν στη θάλασσα; Πολλοί από τους διασωθέντες αναφέρουν ότι περισυνελέγησαν από ιδιωτικά σκάφη, από πλοία που περνούσαν τυχαία και βάρκες εθελοντών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας πότε ξύπνησε;
  4. Με βάση ποιο σχέδιο και ποια εντολή, την ώρα της εξέλιξης της πυρκαγιάς, αποβιβάζονταν δεκάδες οχήματα στο λιμάνι της Ραφήνας και βάσει ποιας λογικής εκτρέπονταν τα αυτοκίνητα από τη Λεωφόρο Μαραθώνος προς το Μάτι; Ποιος έδωσε τις σχετικές εντολές;
  5.  Πώς είναι δυνατόν όταν από τις 8:15 το βράδυ ήταν γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, στις 12 τα μεσάνυχτα οι επιτελείς να διαβεβαιώνουν μπροστά στις κάμερες τον Πρωθυπουργό ότι το φαινόμενο είναι σε ύφεση ενώ δεκάδες άνθρωποι είχαν ήδη χαθεί; Δεν ήξεραν τι γινόταν ή συνειδητά ψεύδονταν;

 

πηγή:huffingtonpost.gr

Print Friendly, PDF & Email