«δολοφονική επίθεση», στο Α.Τ. Ομονοίας. Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μετά τη «δολοφονική επίθεση», όπως την χαρακτηρίζουν, στο Α.Τ. Ομονοίας.

«Η Ενωση Αθηνών αύριο 16/10 και ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Τμήμα Ομονοίας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση» αναφέρει η Ενωση.

Ειδικοί φρουροί: Δεν έχει διάθεση να τους συλλάβει η πολιτεία

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας καταγγέλλει ηγεσία και πολιτεία για το γεγονός ότι δεν συλλαμβάνονται οι κουκουλοφόροι.

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στην οδό Βερανζέρου με τους επιτιθέμενους κουκουλοφόρους να δείχνουν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούς.

Περίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Αρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Ολα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.

Αδωνις: Δεν είναι κράτος αυτό! Ντροπή

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας εξαπέλυσαν Αδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή!!!! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλίσει».

ΚΙΝΑΛ: Αν δεν μπορούν να τους μαζέψουν οι κυρίες του υπουργείου, ας φύγουν

Με αφορμή την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, από το Κίνημα Αλλαγής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν!

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς».

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στην οδό ΒερανζέρουΟι κουκουλοφόροι έδειξαν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούςΠερίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρεςΠερίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρεςΑρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την ΒερανζέρουΦωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΦωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΦωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΑπό την επίθεση κάηκαν και 5 ΙΧ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΑπό την επίθεση κάηκαν και 5 ΙΧ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΦωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια – Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC.

Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOCΤο Α.Τ Ομόνοιας μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Πηγή: iefimerida.gr