Εκρητικοί μηχανισμοί σε Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, εκκενώθηκαν τα γραφεία του CNN στη Ν. Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραλήπτες τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες την Τετάρτη, ενώ τα γραφεία του CNN στη Ν. Υόρκη εκκενώθηκαν λόγω «ύποπτου δέματος».

Κανένα από τα δέματα δεν έφτασε στους παραλήπτες και ουδείς διέτρεξε κίνδυνο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Μυστικών Υπηρεσιών, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι ίδιοι  με εκείνον που βρέθηκε έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος, την Τρίτη.

Ο ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, από έναν τεχνικό ο οποίος ελέγχει την αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον. Ενας δεύτερος, παρόμοιος μηχανισμός εστάλη στο γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ανδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρητικών μηχανισμών εκλήθησαν στα γραφεία του CNN, στο κτίριο Warner του Μανχάταν, όπου σήμανε συναγερμός λόγω «ύποπτου δέματος». Τα γραφεία εκκενώθηκαν.

«Αυτές οι τρομερές πράξεις είναι τρομερές, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν κάθε πρόσωπο που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς»

«Δύο ύποπτα δέματα»

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών «κατασχέθηκαν δύο ύποπτα δέματα με παραλήπτες δύο εκ των προστατευομένων των Μυστικών Υπηρεσιών», οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο και την πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του.

Ο μηχανισμός με παραλήπτη την Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε στην κατοικία της οικογένειας Κλίντον, στο προάστιο Γουεστσέστερ της  Ν. Υόρκης.

Το πακέτο με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Ουάσιγκτον, από  άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Κατά την διάρκεια έρευνας ρουτίνας στην αλληλογραφία, έγινε αμέσως αντιληπτό ότι τα πακέτα περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς…» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών. «Αντιμετωπίστηκαν άμεσα όπως έπρεπε. Δεν έφτασαν στους παραλήπτες, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν κανέναν κίνδυνο…»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών, δόθηκε εντολή «για πλήρη έρευνα με την συμμετοχή των τοπικών και ομοσπονδιακών αρχών».

Και στον Μπαντέϊν

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών τρομοκρατική ενέργεια