Στο μικροσκόπιο των δικαστών οι καταθέσεις του Παπαντωνίου σε άλλες τέσσερις χώρες

Στα ίχνη τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και σε πιστωτικά ιδρύματα της Γαλλίας βρίσκονται οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, και ο επίκουρος συνάδελφός της, Γιώργος Ευαγγέλου, που διενεργούν την έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη διαβιβάσει αιτήματα δικαστικής συνδρομής και αναμένουν απαντήσεις για λογαριασμούς και σε άλλες χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι υπήκοος της Γαλλίας υποστηρίζει ότι ουδέν ύποπτο ή μεμπτό υπάρχει με τους λογαριασμούς τους και πως όλα τα χρήματα έχουν νόμιμη προέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προβάλλει ενστάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας για τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Παράλληλα η ανακριτική έρευνα που επικεντρώνεται στη διερεύνηση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος για τη σύμβαση αναβάθμισης των έξι φρεγατών που υπεγράφη επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει υποβάλει αίτημα για εξέταση του γάλλου Μισέλ Ζοσεράν στελέχους της εταιρείας που ενεπλάκη στη σύμβαση των φρεγατών. Πρόκειται για πρόσωπο που μίλησε για μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στην Ελλάδα.