Τι λένε Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες, ανάμεσα σ’ αυτές και στη Γερμανία. Έφυγαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων, εισοδηματικού επιπέδου.

Κάποιοι είχαν φύγει νωρίτερα, είτε για σπουδές είτε για δουλειά, και προτίμησαν να μην επιστρέψουν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.

«Εγκλωβίστηκαν» κατά κάποιον τρόπο στο εξωτερικό.

Ορισμένοι πάλι επέλεξαν να φύγουν παρόλο που είχαν στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα φοβούμενοι για το μέλλον.

Οι ρεπόρτερ της Deutsche Welle συνάντησαν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία.

Μιλούν για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τη ζωή στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την καρδιολόγο Νάνσυ Γκεκοπούλου.

Έλληνες λόγω κρίσης στη Γερμανία – Νάνσυ Γκεκοπούλου

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες, ανάμεσα σ’ αυτές και στη Γερμανία. Έφυγαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων, εισοδηματικού επιπέδου. Κάποιοι είχαν φύγει νωρίτερα, είτε για σπουδές είτε για δουλειά, και προτίμησαν να μην επιστρέψουν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. «Εγκλωβίστηκαν» κατά κάποιον τρόπο στο εξωτερικό. Ορισμένοι πάλι επέλεξαν να φύγουν παρόλο που είχαν στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα φοβούμενοι για το μέλλον. Οι ρεπόρτερ της Deutsche Welle συνάντησαν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία. Μιλούν για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τη ζωή στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σήμερα η καρδιολόγος Νάνσυ Γκεκοπούλου.

Gepostet von DW Ελληνικά am Donnerstag, 15. November 2018

Η ιστορία της Αναστασίας Χασαλεύρη που ζει στην Κολωνία.

Έλληνες λόγω κρίσης στη Γερμανία: Αναστασία Χασαλεύρη

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες, ανάμεσα σ’ αυτές και στη Γερμανία. Έφυγαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων, εισοδηματικού επιπέδου. Κάποιοι είχαν φύγει νωρίτερα, είτε για σπουδές είτε για δουλειά, και προτίμησαν να μην επιστρέψουν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. «Εγκλωβίστηκαν» κατά κάποιον τρόπο στο εξωτερικό. Ορισμένοι πάλι επέλεξαν να φύγουν παρόλο που είχαν στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα φοβούμενοι για το μέλλον. Οι ρεπόρτερ της Deutsche Welle συνάντησαν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία. Μιλούν για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τη ζωή στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σήμερα η Αναστασία Χασαλεύρη που ζει στην Κολωνία.

Gepostet von DW Ελληνικά am Donnerstag, 22. November 2018

Πηγή: skai.gr