ΓΝΩΜΗ: Μπροστά στην τελική ευθεία…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της κύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ήδη στα Σκόπια η σχετική ψηφοφορία για την έγκριση των τελικών τροπολογιών του Συντάγματος, αναμένεται να διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου 2019.

Επί συνόλου 120 βουλευτών ο κ. Ζάεφ χρειάζεται 80. Τους είχε στην πρώτη ψηφοφορία, εκτιμάται ότι τον ίδιο αριθμό θα έχει και τώρα και, μάλιστα, ίσως, και ολίγον «αυγατισμένο»…

Το θέμα, όμως, είναι τι θα συμβεί στην Αθήνα. Για την κύρωση της συμφωνίας, που θα καθορίσει, εν πολλοίς, το μέλλον του Ελληνισμού, χρειάζονται 151 βουλευτές (όταν για την διευκόλυνση των Ελλήνων ψηφοφόρων να ψηφίζουν από το εξωτερικό, απαιτούνται 200!).

Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι ασχέτως του τι θα πράξει τελικά ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ.) διαθέτει τις ψήφους. Δηλαδή, 145 του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους 6 που θα «ψαρέψει» από άλλα κόμματα. (Άρα, στο καλό και να μας γράφεις…. Η δουλειά μας τώρα έγινε).

Κάποτε θα μιλούσαμε για «αποστασία», για «δοτούς» και για «προδότες». Η δε αριστερά και οι «δημοκρατικοί πολίτες» –εν συνόλω- θα ξεχύνονταν στους δρόμους προασπίζοντας την «δημοκρατία» που θα κινδύνευε από την «κατά συνείδηση» ψήφο βουλευτών!

Σήμερα, «δημοκρατικό» θεωρούμε ακριβώς την «κατά <συνείδηση>» ψήφο των βουλευτών, και «δημοκρατική» μια κυβέρνηση μειοψηφίας, στηριζόμενη θεωρητικά σε ψήφο ανοχής! (Που να βρίσκεσαι μακαρίτη «γαργάλατα»!) Και, το ριζοσπαστικότερο, η «αριστερά» και οι «δημοκρατικοί πολίτες» –εν συνόλω- μένουν στα σπίτια τους «υπερασπιζόμενοι» δια της απραξίας, την «πρώτη φορά αριστερά» συγκυβέρνηση, αριστερών και δεξιών! Και σε λίγο σκέτα «αριστερών»…

Κάποτε ο «αποστάτης» λούφαζε μέχρι την εκδήλωση της αποστασίας. Σήμερα, βγαίνουν στα κανάλια και προπαγανδίζοντας το «δικαίωμά» τους να διαφωνούν με το κόμμα τους. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών, κατά τρόπο εντελώς πρωτότυπο, λένε πως πρώτα θα «αποστατήσουν» και έπειτα θα παραδώσουν την βουλευτική τους έδρα… (Και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!)

Έξι, λοιπόν, βουλευτές, μη αριστεροί, θα υλοποιήσουν το «ώριμο αίτημα της αριστεράς» (από το 1924) για το στήσιμο ανεξάρτητου Κράτους στα βόρεια σύνορά μας που θα λέγεται «Βόρεια Μακεδονία» και δεν θα είναι ελληνικό.

Υποστηρίζουν, κατά κόρον, ότι Μακεδονία λεγότανε έτσι κι αλλιώς εδώ και 25 χρόνια, το Κράτος των Σκοπίων. Και αποσιωπούν ότι η μαϊμού-ονομασία δεν είχε ΚΑΜΜΙΑ επίσημη ισχύ. Ότι η Ελλάδα είχε το δικαίωμα του veto που τώρα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το χάνουμε! Ακόμη και εάν μετά την κύρωση της συμφωνίας τα Σκόπια επιμένουν ετσιθελικά να ονομάζονται «Μακεδονία» και οι Σκοπιανοί «Μακεδόνες» -παραβιάζοντας το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας- η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΕΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ. Η παραβίαση θα ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ «ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», όπως άλλωστε, είναι κάθε παραβίαση άρθρων του Συντάγματος σε κάθε χώρα!

Γι’ αυτό ο κ. Ζάεφ λέει πως μετά την κύρωση, η συμφωνία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Από κανέναν!

Ας το (ξανα) σκεφθούν καλά, λοιπόν, όσοι βουλευτές ετοιμάζονται να κάνουν «της ανταρσίας το κρίμα» (σ.σ. Η αγωνία του Ιούδα –Κώστας Βάρναλης).