Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του ομογενή καθηγητή Δημοσθένη Τριανταφύλλου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Νέα Υόρκη.- Ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών  Νέας Υόρκης « Ο Προμηθεύς» με πρωτοβουλία του Προέδρου του καθηγητή κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου υιοθέτησε την πρόταση του να διοργανώσει καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα / προσκήνυμα το καλοκαίρι του 2019 για τους μαθητές τής 8ης τάξης ( Β´ Γυμνασίου) των ελληνικών απογευματινών και Σαββατιανών σχολείων της περιφέρειας της Νέας Υόρκης.
Το προγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφύλλου, θα διαμορφωθεί με βάση το εκπαιδευτικό προγραμμα που για 19 συνεχή καλοκαίρια έχει διοργανώσει το Ινστιτούτο Δωδεκανησιακών Μελετών Αμερικής και το οποίο συμπεριλαμβάνει επισκέψεις στην Πάτμο, Κάλυμνο, Κω, Νισυρο, Σύμη και Ρόδο. Πρόεδρος και ιδρυτής του Δωδεκανησιακού Ινστιτούτου Αμερικής είναι ο κ. Δ. Τριανταφύλλου.
Η πρόθεση του κ. Τριανταφύλλου είναι όπως το προγραμμα αυτό γίνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού.
Προς τούτο, θα γίνουν επαφές με τον κ.  Μιχάλη Κόκκινο στο Υπουργείο Πολιτισμού για τον καλύτερο τρόπο συνεργασίας και διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα αυτό θα είναι το πρώτο στο είδος του στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη και θα ωθήσει τους γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στα απογευματινά και Σαββατιανά Ελληνικά σχολεία . Θα είναι καταλυτής στην αύξηση των μαθητών στα σχολεία αν γίνεται κάθε χρόνο.
Είναι ένα πολύ τολμηρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει νέες γέφυρες μεταξύ των παιδιών της τρίτης και Τετάρτης γενιάς και της Γενέτειρας με απώτερο σκοπό την καλύτερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και της παγκόσμιας επιρροής του.
Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση του Προμηθέα για τα Ελληνικά Γράμματα και Τρεις Ιεράρχες  Που θα γίνει τον Φεβρουάριο.