ΜΟΔΑ: Παραπανίσια κιλά με στυλ!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι περισσότερες γυναίκες  που έχουν παραπανίσια κιλά για κάποιο λόγο προσπαθούν να κρύψουν την κοιλιά τους κάτω από πολύ φαρδιά ρούχα με αποτέλεσμα να καταφέρνουν  να μην έχουν καθόλου στυλ και όλα τα ρούχα να μοιάζουν επάνω τους σαν τσουβάλια.

 

Μπορείτε να επιλέξετε μπλούζες και φορέματα τα οποία να αγκαλιάζουν το σώμα σας, χωρίς όμως να φτάνετε και στο άλλο άκρο.Δείτε για παράδειγμα το supermodel μεγάλου μεγέθους ρούχων και εσωρούχων Ashley Graham και αγοράστε τα κατάλληλα σουτιέν και εσώρουχα.

 

Μην λυπηθείτε να ξοδέψετε μερικά χρήματα παραπάνω, ούτως ώστε να πάρετε τα εσώρουχα που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο το σώμα σας.Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ακόμη και ένα ωραίο ρούχο μπορεί να δείχνει σαν η χειρότερη επιλογή, αν δεν έχετε φροντίσει την εμφάνιση σας ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω!  

Όπως αναφέραμε στην αρχή για την περιοχή της κοιλιάς, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για όλο το υπόλοιπο σώμα.Καλά είναι τα plussize ρούχα, αλλά με το να πέφτουν πολύ φαρδιά επάνω σας αν και νομίζετε ότι κρύβετε και κολακεύετε το σώμα σας, το μόνο που πετυχαίνετε  είναι να το δείχνετε ακόμη πιο ογκώδες.Θα πρέπει λοιπόν να αγκαλιάζουν τις καμπύλες σας , ώστε να τονίζουν και την θηλυκή σας πλευρά. Υπάρχουν αρκετές επιλογές όπως είναι τα κρουαζέ φορέματα, ή οι ψηλόμεσες φούστες με ζώνη οι οποίες σμιλεύουν τη μέση.

Τα maxi φορέματα ή τα μακριά συνολάκια τα οποία από τη μέση και κάτω έχουν μια σκούρα απόχρωση όπως για παράδειγμα navy, μαύρο ή καφέ, δημιουργούν μάκρος, το οποίο δίνει την αίσθηση ενός πιο ψηλόλιγνου σώματος.

Θεωρώ ότι το ιδανικό ντύσιμο για μια κοντή και παχουλή γυναίκα, στηρίζεται κυρίως σε ένα μόνο χρώμα, με αντίθεση στο λεπτότερο σημείο της που είναι συνήθως ο λαιμός.

Αγαπώ τα ζιβάγκο, αλλά στην περίπτωση αυτή κρύβουν ακόμα περισσότερο το λαιμό και σας δείχνουν πιο κοντή και παχουλή. Αντιθέτως όμως τα κοψίματα V ή η λαιμόκοψη χαμόγελο, κλέβουν το βλέμμα και σας ψηλώνουν άμεσα.Επιλέξτε λοιπόν, ντεκολτέ σε σχήμα V ή βαθύ ντεκολτέ σε σχήμα U.

Προσέξτε, τα βελούδινα ή κοτλέ υφάσματα προσθέσουν όγκο, ακόμα κι αν τα προτιμήσετε μαύρο χρώμα, το ίδιο συμβαίνει και με τα σατέν υφάσματα που δεν κολακεύουν ούτε και τις αδύνατες.

Αξίζει να λατρέψετε τα ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες που θα σας δείξουν άμεσα πιο ψηλή.

Οι ζακέτες μπορούν επίσης να κάνουν αντίθεση και να δείξουν όμορφα πάνω από μπλούζες και παντελόνια. Ιδιαίτερα, όταν αφήνονται ανοιχτές μπορούν να δείχνουν μια ευθεία γραμμή προς τα επάνω, αν φορέσετε μια μπλούζα σε πιο ανοιχτό χρώμα από την ζακέτα.

Φορέσετε Σακάκι (Blazer) με πουκάμισο. Προτιμήστε  χτενίσματα που δίνουν ύψος όπως  ανασηκωμένα μαλλιά προς τα πάνω, ή με όγκο τα οποία δείχνουν το πρόσωπο πιο αδύνατο.

Τελευταίο αλλά και καλύτερο από τα tips, είναι ότι στην ουσία ντύνεστε για να αρέσετε σε εσάς πρώτα απ’ όλα και όχι στους άλλους.

Αν δεν αισθάνεστε εσείς καλά με αυτό που φοράτε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το μεταφέρετε και στους άλλους, γιαυτό φορέστε ότι σας κάνει να νιώθετε όμορφα και διασκέδασε το!