Αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο μετά την εκδήλωση στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Μέλη οργανώσεων που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό φώναξαν «προδότες» στον υπουργό Οικονομικών και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αποχώρησή του από εκδήλωση στη συμπρωτεύουσα.

Αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων, που διαμαρτύρονταν έξω από κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», για τη Μακεδονία, δέχθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκε έξω από το κινηματοθέατρο, ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες. Με σφυρίχτρες και συνθήματα κατά των πολιτικών διαμαρτυρήθηκαν για το Μακεδονικό.

Μόλις είδαν τον κ. Τσακαλώτο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από το χώρο της εκδήλωσης, άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «προδότες».

Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο τους εμπόδισαν να πλησιάσουν. Ο κ. Τσακαλώτος μπήκε ήρεμα στο όχημά του και αποχώρησε από το σημείο.

Η Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στους διαδηλωτές πριν την εκδήλωση

Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα έξω από το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «Μακεδονία», η διαμαρτυρία περιορίστηκε έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν την είσοδο στους «αντιφρονούντες».

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το Ολύμπιον χωρίς να υπάρξει ένταση, ενώ κατήγγειλαν το γεγονός ότι τους απαγορεύθηκε η είσοδος. Στο σημείο παρέμειναν και οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «δυσάρεστες εκπλήξεις» για τον υπουργό Οικονομικών και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Τσακαλώτος και Κούλογλου επρόκειτο να μιλήσουν για την Οικονομία, την Ακροδεξία και την Ευρώπη.