Σύμβολο ελπίδας στα συντρίμμια: Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου

Σύμβολο ελπίδας μέσα στα συντρίμμια. Ο λόγος για τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του εμβληματικού –σα βέλος- κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων που κατέρρευσε με δραματικό τρόπο και εντοπίστηκε.

Το  χάλκινο γλυπτό, που περιείχε τα λείψανα των αγίων Γενεβιέβης, Διονυσίου και τμήμα από το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού, χάθηκε κατά την κατάρρευση του κωδωνοστασίου του καθεδρικού ναού. Κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να βρεθεί μέχρι να τον ανακαλύψει στα ερείπια κάποιος υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων.

Ο κόκορας φαινόταν να έχει χαθεί για πάντα, ίσως και να έχει καταστραφεί ολοσχερώς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ναού. Όμως, το γλυπτό, που επόπτευε την πρωτεύουσα από ύψος άνω των 90 μέτρων βρέθηκε την Τρίτη – έχοντας υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά επισκευάσιμο. Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή:skai.gr
Print Friendly, PDF & Email