Θόδωρος Ρουσόπουλος : Ηθική δικαίωση η εκλογή μου

Δικαίωση ήταν η εκλογή του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου τόνισε μιλώντας στον Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη στα «Ακραία Φαινόμενα» ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Αυτή η προεκλογική μάχη δεν ήταν απλώς μία εκλογή. Δεν είναι λίγο το να εκλεγείς αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο. Ήταν και μια ηθική δικαίωση μετά από μία δεκαετία στην οποία το μεγάλο μέρος της το πέρασα εγώ και η οικογένεια μου μέσα σε μια απαξίωση κοινωνική και πολιτική. Ο κόσμος έχει καταλάβει πολύ καλά πια, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, όχι όλοι», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Παρότι δεν συνηθίζεται να αφιερώνεις μια εκλογική νίκη θα ήθελα να την αφιερώσω σε δύο ανθρώπους που λείπουν από τη ζωή μου. Ο ένας είναι ο πατέρας μου και ο άλλος είναι ο Γιάννης Αγγέλου. Είναι δύο άνθρωποι που ουσιαστικά δεν πρόλαβαν να δουν αυτή την ηθική δικαίωση. Είδαν τη δικαίωση στα δικαστήρια», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό σχήμα που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε: «Εγώ συμφωνώ με τους πολλούς υφυπουργούς, πάντα συμφωνούσα. Έχουμε ένα κράτος στο οποίο τα πάντα φτάνουν προς τα πάνω. Αν φτάσουν στον υπουργό όλα τα τιγκάρει το σύστημα. Όταν έχουμε τους υφυπουργούς μπορούν να σπάσουν πάρα πολλές αρμοδιότητες (…) Όταν θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λειτουργήσει πιστεύω με ακόμα πιο μικρό σχήμα. Διότι αν έχουμε αφαίρεση πάρα πολλών αρμοδιοτήτων από τους υφυπουργούς και κατέβει η διοίκηση στους γενικούς διευθυντές, στους προϊσταμένους το σύστημα θα λειτουργεί πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα».

«Εκτιμώ πως ήταν πολύ σωστή η κίνηση Μητσοτάκη και δείχνει πολύ καλή προετοιμασία το να δώσει τους φακέλους στους υπουργούς. Έβαλε στοχοθεσίες σε συγκεκριμένο χρόνο και έβαλε και ένα σύστημα ελέγχου. Άρα όλα αυτά οδηγούν σε αποτελέσματα. Εκείνο το οποίο χρειάζεται, και είναι πάρα πολύ σημαντικό στην πολιτική, είναι η έμπνευση. Να εμπνεύσεις τους συνεργάτες σου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτημα αν εκτιμά ότι οι πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας είχε καταφέρει να πάρει και τα στελέχη, και τον κόσμο και τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ δεν μπόρεσε να τα ξαναπάρει πίσω. Κάποιοι βουλευτές λέγανε για διψήφιο ποσοστό. Δεν το κατάφερε αυτό. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για το ΚΙΝΑΛ. Για μένα, σας το είχα πει πολλές φορές, δεν θα ήταν έκπληξη ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει και 30%».

«Νομίζω ότι αυτό αφορά το ΚΙΝΑΛ, τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται, την πολιτική του και ιδεολογική του προσέγγιση, την καθημερινότητά του. Διότι το ΚΙΝΑΛ ας πούμε τους τελευταίους μήνες αντί να έχει ως αντίπαλο του τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είχε τον Καραμανλή του 2004. Εγώ δεν το λέω για να υπερασπιστώ τον Καραμανλή του 2004 που ήμουν υπουργός του αλλά είναι δυνατό να είσαι ένα κόμμα το 2019 και να ασχολείσαι με το τι έγινε το 2004; Δεν δείχνεις στους πολίτες ότι είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας και συνθηκών; Ε, αυτά πληρώνονται».

πηγή:Newpost.gr