Με την ψηφοφορία στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων μετά από την τριήμερη συζήτηση.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ψήφισαν και οι 300 βουλευτές.
Την κυβέρνηση υπερψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ, ενώ την καταψήφισαν 142 της αντιπολίτευσης. Κανείς βουλευτής δεν ψήφισε “παρών”.

Καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε τρία κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την αποκατάσταση των χαμένων εισοδημάτων ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά.

Πλέον υπάρχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις για την ορθότητα της προεκλογικής εκτίμησης του ΚΚΕ ότι «η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά απλή αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ», δήλωσε o Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Θέλουμε να μάθουμε ποιος και γιατί έκλεισε άρον – άρον το θέμα των Σκοπίων, γιατί ο Κοτζιάς βιάστηκε τόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών” είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ ότι ψεύδεται στο θέμα της Συμφωνίας.

“Το Μέρα25, δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων αλλά για να τον θάψουμε” ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής, λίγο πριν την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: skai.gr
Print Friendly, PDF & Email