Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Εργάζεται για να εντάξει τις σχιματικές εκκλησίες στην κανονική εκκλησία”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αποφασισμένος να θέσει τέρμα στο θέμα των σχιματικών Εκκλησιών, που για δεκαετίες αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία, είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, ο Αρχιεπίσκοπος έχει έρθει ήδη σε διαβουλεύσεις με ορισμένους εκπροσώπους των σχιματικών Εκκλησιών προκειμένου να διευθετηθεί το μέγα αυτό ζήτημα και να εντάξει τις σχιματικές Εκκλησίες στην κανονική εκκλησία..
“Οι σχισματικές Εκκλησίες ήταν κάποτε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, με τον τρόπο του, κατάφερε να κάνει πάρα πολλά πράγματα στο κομμάτι αυτό και οι κατά τόπους βοηθοί Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής εργάστηκαν με μεγάλη εκκλησιαστική ευσυνειδησία”, είπε ο κ. Μακάριος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας.
Πρόσθεσε, μάλιστα ότι ,”τα πράγματα φαίνεται ότι πάνε κάπως καλύτερα. Με την έλευσή μου εδώ κάποιοι με προσέγγισαν και ζήτησαν αποκατάσταση. Ήρθαν και με είδαν. Έθεσα κάποιες προϋποθέσεις και έθεσα ένα χρονικό περιθώριο. Βλέπω ότι αυτά τα οποία ζήτησα άρχισαν να τα τηρούν επακριβώς, χωρίς καμία παρέκκλιση. Αν αυτοί τηρήσουν αυτά που υποσχέθηκαν, θα τηρήσω και εγώ αυτά που υποσχέθηκα. Και θα τους εντάξω στην κανονική εκκλησία”.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τόνισε ότι “υπάρχει αγάπη, βούληση και διάθεση από πλευράς μου. Και αυτό είναι σημαντικό. Παλαιότερες προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Τώρα ίσως να είναι και η ώρα του Θεού. Βλέπω ότι υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές. Γι’ αυτό κι εγώ θα δημιουργήσω τις προϋποθέσεις να ενωθούμε γιατί οι Έλληνες και οι ορθόδοξοι βέβαια, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χωρισμένοι”.