Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα λόγω κορωνοϊού – Αναστέλλεται η λειτουργεία σχολείων – Κλείνουν αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι και θέατρα

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στον απόηχο της εμφάνισης του ένατου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, αναστέλλεται η λειτουργεία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων, θεάτρων και αρχαιολογικών χώρων για 48 ώρες.  Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Με εικόνα πνευμονίας ο 66χρονος

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός νοσηλεύεται με εικόνα σοβαρής πνευμονίας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Ο συνταξιούχος πρόσφατα είχε ταξιδέψει με εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο – με γκρουπ αρκετών ατόμων. Ο 66χρονος νοσηλεύεται στο Ρίο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορωνοϊού.

Ο 66χρονος είχε αρχικά μεταβεί στο Γ.Ν. Αμαλιάδας για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε. Ως αποτέλεσμα, κατά το ilialive, έχουν τεθεί σε καραντίνα τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό συνολικά 20 γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο: Συγκεκριμένα 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.