Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία 12μηνες λειτουργίας έως τέλος Απριλίου

Μετά την πρόσφατη επιστολή αγωνίας της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού, αναφορικά με τη λειτουργία των ξενοδοχείων που είναι ανοικτά όλο το χρόνο, το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου.

Πάντως, υποχρεωτικά θα πρέπει να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή ήρθε σε συνέχεια εκείνης που έκλεισε όλα τα εποχικά ξενοδοχεία, επίσης μέχρι τέλος Απριλίου.

Κατά συνέχεια, όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα είναι κλειστά 10 μέρες μετά το Πάσχα.

«Με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή εργασιών και στα  ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, επισφραγίζεται το γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά.

Εν αναμονή των  ειδικών κυβερνητικών  μέτρων για τον τουρισμό, στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην ανάταξη  της οικονομίας, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, στηρίζοντας την κοινωνία,» επισήμανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός.