Πέρασε την Κίνα η Ιταλία στους θανάτους από κορωνοϊό

Αθήνα.– Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ανήλθε σήμερα σε 41.035. Οι νεκροί έφτασαν τους 3.405, την ώρα που στην Κίνα που μέχρι πρότινος ήταν το επίκεντρο της επιδημίας έχουν καταγραφεί 3.245 νεκροί. Παράλληλα, στην Ιταλία. 4.440 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 35.713 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.978 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς.

Δεν πρόκειται να εξέλθει η πανδημία από τη χώρα πριν από ένα τρίμηνο

Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κορωνοϊού εκτιμά σήμερα ο γνωστός ειδικός στους ιούς γιατρός Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

«Ελπίδα μου είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ιό αυτό μέσα σε διάστημα όχι περισσότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε ορισμένους κανόνες. Και ήδη η καθυστέρηση αυτή είναι τρομακτική», δήλωσε ο γιατρός στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στους 144 οι νεκροί στη Βρετανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό έφτασε τους 144, αύξηση δηλαδή κατά 40% μέσα σε μία ημέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 3.269, αφού αναφέρθηκαν άλλα 643 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, μια αύξηση 25%.

Στην Ιρλανδία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σήμερα στα 557, από 366 χθες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής στη χώρα.

Πάνω από 10.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 και καταμετρούν 154 νεκρούς, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Επομένως, οι ΗΠΑ είναι η έκτη κατά σειρά χώρα σε αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, που υπερβαίνει πλέον τα 10.700, θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ που θα γίνουν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, αυτή τη στιγμή, έχει καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (άνω των 4.000).

«Δεν είναι και δεν θα είναι ένα βραχύχρονο πράγμα, όμως εάν κατορθώσουμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξω από τη χαρά μου», πρόσθεσε ο ίδιος. Η Ιταλία έχει λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού, που συνοδεύονται από κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων που δεν ικανοποιούν βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

«Το εμβολιο είναι μία ελπίδα, υπάρχουν 18 προγράμματα που τρέχουν για να παράξουν εμβόλιο. Κάτι θα βγει από αυτά, είναι βέβαιο, όμως αμφιβάλλω εάν θα είμαστε ικανοί να περιορίσουμε την επιδημία και να την ξεπεράσουμε ενώ περιμένουμε ακόμη το εμβόλιο. Εάν είμαστε τυχεροί, το εμβόλιο θα έλθει μετά το καλοκαίρι, όχι πριν από αυτό», κατέληξε ο Γκάλι.