Δέκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin: Συγκίνηση στην τελετή μνήμης

H τελετή, που πραγματοποιήθηκε, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Στις 12:00 ξεκίνησε η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών).

H τελετή, που πραγματοποιήθηκε, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Νωρίτερα, ανοίγοντας την τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο «για συναισθήματα πικρά» καθώς όπως είπε «δεν μπορούμε ποτέ να τις ξεπεράσουμε αυτές τις απώλειες».

Ζήτησε επίσης συγγνώμη «γιατί γιατί έπρεπε το αυτονόητο να το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια». Τι ντροπή οι δολοφόνοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι» είπε ακόμα ο κ. Μπακογιάννης.

Σακελλαροπούλου: Η τραγωδία να μην γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι αυτή η τραγωδία δεν επιτρέπεται να γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αμέσως μετά συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων που ήταν παρόντες.

«Είναι το ελάχιστο αυτό που έγινε, είναι αυτό που οφείλουμε όλοι. Είναι σημαντικό για τον τόπο δεν είναι μόνο για εσάς. Να είστε πάντα καλά να τους θυμάστε και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές» είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αιχμές Τσίπρα για τον πρωθυπουργό

Intime

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου (9/5), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας της Marfin αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς.

«Τιμούμε και σήμερα τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους. Εκφράζουμε την καταδίκη μας μπροστά στη βία κατά της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε ο κ. Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε 10 χρόνια μετά να ανοίξει το φάκελο, από τους ίδιους ανθρώπους που 10 χρόνια ήταν ανίκανοι να βρουν τους ενόχους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας: Τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin

Intime

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην κατάθεση στεφανιού στη Marfin για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από το θάνατο τριών εργαζόμενων της τράπεζας καθώς και ενός αγέννητου παιδιού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι’ αυτό το έγκλημα. Άφησαν, επίσης, στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, δηλαδή της εργοδοσίας, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμάμε, θα τους μνημονεύουμε» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κατάθεση στεφανιού στη Marfin.

πηγή:newpost.gr