Η Νάπολι κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας

Η Νάπολι κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας καθώς επικράτησε της Γιουβέντους στα πέναλτι με 4-2. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και η κούπα κρίθηκε στα πέναλτι.

Η Νάπολι αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι και με 4-2 (0-0 στο 90άλεπτο) κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

Ενα τρόπαιο, που άξιζε απόλυτα, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της.

Οι Παρτενοπέι ήταν άτυχοι στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού είδαν την μπάλα δύο φορές να σταματάει στα δοκάρια του Μπουφόν, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κόπα Ιτάλια.

Οσον αφορά στους συμπατριώτες μας, ο Μανωλάς που προερχόταν από τραυματισμό δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τζενάρο Γκατούζο, ενώ στον πάγκο παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια και ο Ορέστης Καρνέζης.

Η εικόνα του αγώνα:

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στην Γιουβέντους. Στο 5’ ο Ντιμπάλα εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην άμυνα της Νάπολι, έστρωσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός χωρίς να το σκεφτεί, σούταρε με τη μία, αλλά ο Μέρετ έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Ο Ιταλός κίπερ είπε «όχι» στον Πορτογάλο, ενώ εξαιρετική αντίδραση είχε και στο 20’ στο μακρινό σουτ του Μπεντανκούρ. Στο 24’ ο ο Ινσίνιε εκτέλεσε πανέμορφα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Παρτενοπέι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπουφόν.

Στο 40’ η Νάπολι άγγιξε το γκολ, αλλά ο Σάντρο έδειξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ινσίνιε, ενώ στη συνέχεια Ντεμέ νικήθηκε από τον Μπουφόν. Στο 42’ η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο απείλησε ξανά, αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Ινσίνιε.

Στο πρώτο 20άλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Μέχρι το 68’ όταν η Νάπολι απείλησε με τον Πολιτάνο. Ο Μπουφόν όμως αντέδρασε σωστά και έσωσε την ομάδα του. Στο 72’ ο Μίλικ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 84’ η Νάπολι απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ινσίνσιε. Ο σταρ της ομάδας του Τζενάρο Γκατούζο βρέθηκε μόνος του πλάγια αριστερά, σούταρε, αλλά αστόχησε, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Παρτενοπέι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Από το κόρνερ του Πολιτάνο, ο Μακσίμοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Μπουφόν απέκρουσε ενστικτωδώς, ο Ελμάς πήρε το ριμπάουντ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του πολύπειρου Ιταλού τερματοφύλακα. Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένος στο 0-0 και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Στα πέναλτι οι παίκτες της Νάπολι αποδείχθηκαν ψυχραιότεροι. Στο πρώτο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Ντιμπάλα, ο Μέρετ απέκρουσε και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ινσίνιε από την άλλη, δεν μιμήθηκε τον Αργεντινό, ευστόχησε και έκανε το 1-0 για τη Νάπολι. Το δεύτερο πέναλτι της Γιουβέντους το εκτέλεσε ο Ντανίλο και το έστειλε στα… περιστέρια, με τον Πολιτάνο να κάνει το 2-0. Ο Μπονούτσι μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδα στην ομάδα του, όμως, ο Μακσίμοβιτς έγραψε το 3-1. Ο Ράμσεϊ σκόραρε για το 3-2, με τον ο Μϊλικ να γράφει το τελικό 4-2.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Κουλιμπαλί, Ρουί (80’ Χισάι), Μακσίμοβιτς, Ρουίθ (80’ Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88’ Eλμάς), Ινσίνιε, Καγιεχόν (66’ Πολιτάνο), Μέρτενς (66’ Μίλικ)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Κουαδράδο, Σάντρο, Πιάνιτς (74’ Μπερναρντέσκι), Μπεντανκούρ, Ματουϊντί (85’ Ράμσεϊ), Ντάγκλας Κόστα (66’ Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο