Γαλλία: “Βούλιαξε” η Νίκαια σε συναυλία

Γαλλία.- Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε συναυλία στη Νίκαια, με την ανησυχία να είναι διάχυτη για διασπορά της νόσου.

Πατείς με πατώ σε επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου στη Νίκαια της Γαλλίας, σε συναυλία του The Avener, στην Προμεναντ Ανκλέ, εκεί όπου χιλιάδες κόσμου συνωστίστηκε για να ακούσει τον διάσημο καλλιτέχνη, δίχως κανείς να τηρεί τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Η συναυλία ήταν ανοιχτή για τον κόσμο και προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις με τα βίντεο που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δείχνουν τους παρευρισκόμενους να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να φορούν μάσκες και χωρίς φυσικά να τηρούν τα μέτρα της απόστασης.

Αντίδραση του δημάρχου

Ο Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας, με ανακοίνωσή του, ύστερα από τις εικόνες ντροπής, έκανε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε συγκεντρώσεις και ζήτησε από το γαλλικό κράτος να επιβάλει το ίδιο σε όλη τη χώρα.

«Λυπούμαστε που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και ζητάμε από το κράτα να αναθεωρήσει το διάταγμα που επαναφέρει τις μεγάλες συγκεντρώσεις προκειμένου να επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Στη Νίκαια, αυτό θα είναι πλέον υποχρεωτικό για όλες τις εκδηλώσεις μας» έγραψε ο δήμαρχος που προέρχεται από τη γαλλική δεξιά.

Τι υποστήριξαν οι τοπικές αρχές

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Νίκαιας, στη συναυλία δεν υπήρχαν  πάνω από 5.000 άτομα, όπως προβλέπει η κυβέρνηση, ενώ η δημοτική αρχή, ανάρτησε πανό και έδωσε ηχητικές οδηγίες στον κόσμο, να τηρήσει τα μέτρα.

«Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς υπευθυνότητα. Βρισκόμασταν σε ανοιχτό χώρο, δεν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι στην “Προμενάντ|. Θα χρειαζόμασταν χιλιάδες αστυνομικούς προκειμένου να διασφαλίσουμε την χρήση μάσκας από τους παρευρισκόμενους» αναφέρει η Περιφέρεια της Γαλλίας, Αλπ-Μαριτίμ, στην οποία ανήκει διοικητικά η πόλη της Νίκαιας.

πηγή:newpost.gr