Με Γαλλία και Αυστρία Στρατηγική Συνεργασία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ enikos.gr

Σε προχωρημένο στάδιο υπογραφής Στρατηγικής Συνεργασίας και με την Αυστρία, όπως πρόκειται να γίνει τα επόμενα 24ωρα με τη Γαλλία, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr. Το θέμα φαίνεται ότι έχουν αναλάβει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας Dr. Arnold Kammel και την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Mag. Hermine Poppeller.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, παρουσιάστηκαν σε PowerPoint τα κυρία σημεία της Στρατηγικής Συνεργασίας των δυο χωρών, η οποία σφυρηλατήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, μετά την υβριδική απειλή που σημειώθηκε στον Έβρο με την απόπειρα εισβολής χιλιάδων αλλοδαπών από την Τουρκία. Τότε η Αυστρία έστειλε για το σφράγισμα των συνόρων την επίλεκτη ομάδα Cobra, η οποία συνεργάστηκε στενά με την ΕΚΑΜ, όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr με αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό.

Η Αυστρία δίνει τόσο μεγάλη σημασία στην Στρατηγική Συνεργασία που έστειλε στην συνάντηση τον Ακόλουθο Άμυνας της χώρας από την Ιταλία, ο οποίος αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί εκ νέου το υπουργείο για τεχνικές συζητήσεις. Μάλιστα φαίνεται ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε σύντομα Ελλάδα και Αυστρία να υπογράψουν την Συμφωνία σε Ανώτατο Επίπεδο.