Ο Μανωλάς έβαλε… γκολ την ΕΠΟ

Ήταν θέμα χρόνου. Ειδικά για όσους γνωρίζουν τον ευθύ τρόπο του Κώστα Μανωλά. Ενός ανθρώπου που δεν κρύβεται. Και που φυσικά δεν θα άφηνε ασχολίαστο όλο αυτό το ακατανόητο που εξελίχθηκε χθες γύρω απο την εθνική ομάδα. Την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην δήλωση του Δημήτρη Σιόβα, για την επιστροφή του Μανωλά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η ιστορία ήδη γνωστή. Η Εθνική ομάδα επικράτησε 2-1 εκτός έδρας του Κοσόβου για τη 2η αγωνιστική του Nations League, με τον Δημήτρη Σιόβα να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη «γαλανόλευκη» (έκανε το 2-0). Μετά το τέλος του αγώνα, ο άσος της Λεγκάνες έκανε δηλώσεις.

Αναφέρθηκε λοιπόν ειδικά στον Κώστα Μανωλά, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στις κλήσεις του Τζον Φαν Σιπ. Κοινό μυστικό ότι ο Μανωλάς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι «κομμένοι» απο την Ομοσπονδία απο την εποχή που γράφτηκε ο επίλγοος της θητείας του Άγγελου Αναστασιάδη.

Έβλεπαν οι δύο έμπειροι άσοι το πανηγύρι που εξελίσσεται γύρω απο το εθνόσημο και πάτησαν πόδι. Έφτασαν ως τον πρόεδρο Γραμμένο. Δεν συγχωρέθηκε λοιπόν ποτέ αυτή η… αμαρτία τους.

Τι είπε ο Σιόβας την Κυριακή, σε αυτή τη σύντομη τηλεοπτική του συνέντευξη; Ο διεθνής στόπερ χαρακτήρισε τον Μανωλά ως τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν τα πήγε αρκετά καλά στο παιχνίδι στο πλάι του Σβάρνα.

Επ’ αυτού, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ θα γινόταν ακόμα καλύτερος αν στο πλάι του αγωνιζόταν ο αμυντικός της Νάπολι. Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Τι ακολούθησε; Έπεσε η ΕΠΟ να τον φάει. Σε σημείο που ο Σιόβας αποφάσισε να προχωρήσει σε «επανόρθωση». Για να πει το αυτονόητο. Ότι δεν ήθελε φυσικά να κάνει υποδείξεις στον Φαν Σιπ. Πως απλά είπε την άποψη του για το καλό της εθνικής ομάδας.

Αυτή η δήλωση έφερε την απάντηση του Μανωλά, ο οποίος με βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, ευχαρίστησε δημόσια τον Σιόβα τόσο για το γκολ που πέτυχε, όσο και για την ειλικρίνειά του στις δηλώσεις.

«Συγχαρητήρια αδερφέ μου. Για το γκολ σου αλλά και για την ειλικρίνειά σου» ήταν το μήνυμα του Μανωλά. Μήνυμα βεβαίως όχι μόνο προς τον καλό του φίλο -και άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό- Δημήτρη Σιόβα. Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Και δη προς το πάρκο Γουδή.

Διότι μπορεί τα παπαγαλάκια του συστήματος να λένε ότι θέλουν. Να προσπαθούν να βγάλουν τον κόσμο τρελό για χάρη της «εξυγίανσης», αλλά η ιστορία δεν αλλάζει. Ο Μανωλάς ανήκει στη Νάπολι. Είναι ο σημαντικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής των καιρών μας. Είναι στρατιώτης της εθνικής ομάδας.

Και έχει όλη την καλή διάθεση να συνδράμει σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Σε κάθε προσπάθεια για το εθνόσημο. Το ότι κάποιοι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν, και εκείνον αλλά και τον Παπασταθόπουλο, ως πρόβλημα ούτε την αλήθεια αλλάζει. Ούτε πείθει κάθε κανονικό άνθρωπο.

in.gr