Νεκρά δύο παιδιά και μία γυναίκα από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες

Τρεις άνθρωποι -μία γυναίκα και δύο παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν χάσει τη ζωή τους από το ναυάγιο νότια της Κρήτης, με το Λιμενικό να δίνει μάχη με τα κύματα για να περισυλλέξει όσους έχουν πέσει στη θάλασσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ενώ ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της διάσωσης. Στο σημείο βρίσκονται δύο παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 53 πρόσφυγες, ενώ 3 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θάλασσα.
Η ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της ν. Κρήτης. Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
Πηγή: iefimerida.gr