Ο Λαγός υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου

Αθήνα.- O καταδικασθείς ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλου του δικαστηρίου που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπάρχει προκατάληψη, ότι καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας και υποστήριξε ότι υπήρξε άμεση ή έμμεση παρέμβαση και από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη που όπως ισχυρίστηκε πίεσε τους δικαστές.

«Δεν υπάρχει απλή υπόνοια υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει»,είπε ο κατηγορούμενος.

Οταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να εξειδικεύσει το αίτημά του απάντησε ότι θα το κάνει όταν έρθει ο συνήγορός του.

Για την υποστήριξη του αιτήματος εξαίρεσης ο Γ. Λαγός ενημέρωσε το δικαστήριο ότι διορίζει τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Η διαδικασία που προβλέπεται

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

φωτογραφία από το enikos.gr