Ο Ναδάλ σταμάτησε την πορεία του Τσιτσιπά στο ATP Finals

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 6-4, 4-6, 6-2 κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals.

Ράφαελ Ναδάλ είναι ο δεύτερος τενίστας που εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals από τον όμιλο του “London 2020”.

Δείχνοντας χαρακτήρα στο κρίσιμο σημείο, στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ο Ισπανός θρύλος επικράτησε 6-4, 4-6, 6-2 του Στέφανου Τσιτσιπά και το Σάββατο θα αναμετρηθεί με τον πρωτοπόρο του άλλου ομίλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, σε ένα εξίσου σπουδαίο ματς!

Ο 34χρονος Ράφα, στην 10η συμμετοχή του στο κορυφαίο τουρνουά, θα αγωνιστεί για 6η φορά στην ημιτελική φάση του ATP Finals και διατήρησε τις ελπίδες που έχει ώστε να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και πιο έτοιμος πνευματικά από τον Τσιτσιπά στις κρίσιμες στιγμές, στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ και μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα, προκρίθηκε στους “4” καλύτερους της indoor διοργάνωσης, όπου τον περίμενε ο Ντανιλ Μεντβέντεφ.

Ο Ναδάλ ήταν πιο απειλητικός στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης και τελικά κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο break στο 9ο game (5-4), χάρη σε διπλό λάθος του Τσιτσιπά. Στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για το προβάδισμα στα σετ.

Με το ίδιο, ακριβώς, νόμισμα ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει αφού ο Ισπανός υπέπεσε σε διπλο λάθος, την ώρα που σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο σετ, σε set point του Έλληνα πρωταθλητή κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στο καθοριστικό σετ.

Εκεί, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν από ένα break στα δύο πρώτα games, με τον Ναδάλ να πετυχαίνει και νέο break στο 3ο game (2-1), διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ήταν η 6η νίκη του Ισπανού κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, σε σύνολο εφτά αναμετρήσεων.

Πηγή: Tennis24