Σάκκαρη – Σαμπαλένκα 0-2: Αποκλεισμός αλλά χειροκρότημα για τη Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 6-3, 6-2 από την Αρίνα Σαμπαλένκα στον ημιτελικό και έμεινε εκτός τελικού στο Abu Dhabi.

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η φανταστική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Abu Dhabi Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον ημιτελικό της Τρίτης με 6-3, 6-2 από την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα (No10) η οποία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Τετάρτης με την 14η σερί νίκη της στο tour.

H Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε σε κάποια σημεία να βάλει τους κανόνες στο παιχνίδι αλλά είχε απέναντι της μια πολύ φορμαρισμένη παίκτρια η οποία “χτυπούσε” στο σερβίς και έδειχνε άνετη. Η Σαμπαλένκα θα περιμένει το μεσημέρι για να μάθει εάν την Τετάρτη στον τελικό θα παίξει με την Κουντερμέτοβα ή την Κόστγιουκ.

Έτσι ολοκήρωσε μια εβδομάδα φανταστική στην οποία κέρδισε την Γκάουφ αλλά και της Μουγκουρούθα και Κένιν που έχουν κατακτήσει Grand Slam και έδειξε ότι φέτος θα είναι η χρονιά της.

Πλέον θα ταξιδέψει μέσα στην εβδομάδα για τη Μελβούρνη και θα συμμετάσχει σ’ ένα τουρνουά WTA 500 πριν από το Australian Open που αρχίζει φέτος στις 8 Φεβρουαρίου. 

To παιχνίδι είχε διάρκεια 1.01′. Η Σάκκαρη είχε 12 winners, 21 αβίαστα, 5 διπλά λάθη και μόλις 2 άσους. Η Σαμπαλένκα είχε 22 winners, μόλις 8 αβίαστα, 8 άσους και 1 διπλό λάθος. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 4/9 και 1/3.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει πλέον 2/10 σε ημιτελικούς και 1/4 νίκες στα παιχνίδια της με την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Κυριαρχική η Σαμπαλένκα

Στο 1ο σετ, η Αρίνα Σαμπαλένκα θα προηγηθεί με 2-0 με μπρέικ, και θα φτάσει στο 3-0 με τους πόντους να είναι 12-1 υπέρ της. Η Σάκκαρη θα αντιδράσει για να μειώσει σε 3-1 αλλά η Σαμπαλένκα με love service game θα πάει στο 4-1.

Με νέο μπρέικ η Σαμπαλένκα θα προηγηθεί με 5-1 και η Σάκκαρη θα πάρει πίσω το ένα μπρέικ για να μειώσει σε 5-2. Κρατάει το σερβίς της και φτάνει στο 5-3 αλλά η Σαμπαλένκα θα κλείσει το σετ στο 6-3 στο δικό της σερβίς.

Στο 1ο σετ, η Σάκκαρη πήρε μόλις ένα πόντο από το 2ο σερβίς. Είχε 9 αβίαστα και 6 winners και η Σαμπαλένκα 6 αβίαστα και 9 winners.

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε

Η Μαρία Σάκκαρη αρχίζει με κερδισμένο γκέιμ στο 2ο (1-0) και θα φτάσει στο 2-1. Στο 5ο γκέιμ η Σάκκαρη θα σβήσει 4 μπρέικ πόιντ αλλά με το 5ο η Σαμπαλένκα θα φτάσει σε μπρέικ και θα προηηγθεί με 3-2.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 5-2 και θα κλείσει το σετ στο 6-2.