Ο κοροναϊός κάνει πάρτι στις πλατείες της Αθήνας με απούσα την Αστυνομία

Συνωστισμός στις πλατείες της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών της Αθήνας παρατηρείται για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ.

Για δεύτερη μέρα στη σειρά επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, με νεαρούς -κυρίως- ανθρώπους να συνωστίζονται σε αυτοσχέδια κορονοπάρτι στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Ωστόσο, πέραν της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, στο «παιχνίδι» μπήκαν και άλλες περιοχές, όπως τα Εξάρχεια, η πλατεία Αγίας Ειρήνης, αλλά και το Κουκάκι.

Συγκεκριμένα, στο Κουκάκι, στον πεζόδρομο Δράκου, εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από bar. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί πως το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ακόμα, στον πεζόδρομο Γεωργάκη Ολυμπίου υπάρχει κόσμος με ποτά στο χέρι σε πολλά μαγαζιά, τα οποία μέχρι αργά αργά το βράδυ του Σαββάτου παραμένουν ανοιχτά.

Οι εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η ασυγκράτητη διάθεση του κόσμου, μετά τόσους μήνες περιοριστικών μέτρων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο να αποβεί μοιραίο.

Τι και αν χθες, Παρασκευή, η αστυνομία περικύκλωσε από νωρίς την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου ο συνωστισμός αποτελούσε τις τελευταίες ημέρες καθημερινό φαινόμενο, οι υπόλοιπες πλατείες γέμισαν με εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- ανθρώπους, με τα μέτρα προστασίας να… πηγαίνουν περίπατο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο ερώτημα γιατί δεν επενέβη η αστυνομία, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι και πρόκειται για εκείνους που έως προχθές συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι ίδιες πηγές, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι στόχευαν σε ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε, ειδικά μετά τα έκτροπα της Νέας Σμύρνης.

Πεταμένα κουτάκια μπύρας, αποτσίγαρα και μπουκάλια. Η πλατεία Αγίου Γεωργίου μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο μετά το χθεσινό κορωνοπάρτι με τα εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν και διασκέδαζαν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Τα απορρίμματα γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η απολύμανση της πλατείας από τον δήμο Αθηναίων.

Αυτή ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής την επόμενη του κοονοπάρτι στην πλατεία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ακόμα και οι καταστηματάρχες των γύρω μαγαζιών, άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια από τα πεζοδρόμια, ώστε να υποδεχτούν τους πελάτες τους.