Ολυμπιακός: Το δύσβατο μονοπάτι για τους ομίλους του Champions League

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (21/7, 22:00, Novasports 1HD, Mega) τη Νέφτσι Μπακού και ξεκινάει ένας “Γολγοθάς” με έπαθλο ένα εισιτήριο στους ομίλους μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Προετοιμασία τέλος για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (20/7) την τελευταία τους προπόνηση και την Τετάρτη (21/7, 22:00, Novasports 1HD, Mega) θα πατήσουν για πρώτη φορά το χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης σε επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να κάνει το πρώτο ευρωπαϊκό της βήμα και επιθυμεί να είναι όσο πιο σταθερό γίνεται.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη τη Νέφτσι Μπακού στο β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Αζέροι, οι οποίοι έχουν φτάσει ήδη στην Αθήνα, δεν είναι κάποιος αντίπαλος που προκαλεί τρόμο, όμως σε αυτό το επίπεδο, πάντοτε ελλοχεύει κίνδυνος. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης και να είναι όσο καλύτερο γίνεται, ώστε στη συνέχεια το ταξίδι στο Μπακού να είναι κάπως πιο ξεκούραστο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του, όμως στην τελευταία προπόνηση στις την Τρίτης στις 18:00 αναμένεται να τα οριστικοποιήσει, έτσι ώστε να καταλήξει στους 11 “πολεμιστές” που θα δώσουν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη απέναντι στην Νέφτσι Μπακού.

Προετοιμασία τέλος, αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει μία ξεκούραστη πρόκριση απέναντι στην Νέφτσι Μπακού και το πιο σημαντικό είναι να βγει αλώβητος, χωρίς τραυματισμούς. Η Νέφτσι είναι σκληρή ομάδα και δεν θα διστάσει να παίξει δυνατά. Οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να έχουν απώλειες διότι η συνέχεια αναμένεται δύσκολη και ανηφορική. Άλλωστε, ο δρόμος προς το Champions League δεν γίνεται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το ταξίδι, λοιπόν, του Ολυμπιακού ξεκινάει την Τετάρτη στις 21 Ιουλίου από το Καραϊσκάκης. Στη συνέχεια η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν, όπου στις 28 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Νέφτσι στο Μπακού. Εάν καταφέρει να περάσει αυτό το πρώτο εμπόδιο, τότε το ταξίδι θα συνεχιστεί προς τον γ’ προκριματικό γύρο.

Εκεί περιμένει είτε η Μούρα από τη Σλοβενία, είτε η Λουντογκόρετς απ’ τη Βουλγαρία. Οι Βούλγαροι είναι το φαβορί και αναμφίβολα ένας αντίπαλος που πρέπει να αντιμετωπίσει με πολύ προσοχή ο Ολυμπιακός. Περιθώριο για ξεκούραση δεν υπάρχει. Στις 3-4 Αυγούστου είναι το πρώτο παιχνίδι, ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στις 10 του μήνα.

Αν η ομάδα του Μαρτίνς προκριθεί τότε στα playoffs θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι είναι στις 17-18 Αυγούστου, ενώ το δεύτερο στις 24-25 Αυγούστου. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται στην Ευρώπη κάθε εβδομάδα. Μέσα σε όλα αυτά θε έρθει να προστεθεί και το πρωτάθλημα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η πρώτη αγωνιστική της Super League Interwetten θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς των playoffs του Champions League. Με λίγα λόγια το πρόγραμμα των ερυθρόλευκων θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Το πρόγραμμα του απευκταίου σεναρίου

Το παραπάνω σενάριο είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν επίσης η ήττα και ο αποκλεισμός. Ακόμη κι αν οι ερυθρόλευκοι αποκλειστούν απ’ τα προκριματικά του Champions League, τότε το πρόγραμμα παραμένει “μπουκωμένο” ολόκληρο τον Αύγουστο. Άλλωστε, στόχος του Ολυμπιακού θα είναι (σε περίπτωση αποκλεισμού) η πρόκριση στους ομίλους του Europa League ή στη χειρότερη του Europa Conference League.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί απ’ τη Νέφτσι Μπακού, τότε θα συνεχίσει στον γ’ προκριματικό του Europa League. Εκεί θα περιμένει η ηττημένη του ζευγαριού Μάλμε – Ελσίνκι. Ο πρώτος αγώνας είναι στις 5 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στις 12 Αυγούστου. Φυσικά, αν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν τότε θα είναι ένα βήμα πριν τους ομίλους με παιχνίδια στις 19 και στις 26 Αυγούστου, σε μία περίοδο που θυμίζουμε πως το πρωτάθλημα θα είναι στο ξεκίνημά του.

Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο των προκριματικών του Europa Conference League. Εκεί ο Ολυμπιακός γίνεται να οδηγηθεί μονάχα σε περίπτωση αποκλεισμού στον γ’ προκριματικό του Europa League. Οι ημερομηνίες δεν είναι διαφορετικές. Στις 19 Αυγούστου τα πρώτα παιχνίδια, στις 26 Αυγούστου η ρεβάνς.

Ένας γεμάτος Αύγουστος σε οποιοδήποτε σενάριο

Συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός θα έχει έναν γεμάτο Αύγουστο, ό,τι και να συμβεί. Έχει πολλά εμπόδια στον δρόμο προς τους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (μεγάλος στόχος είναι το Champions League και στους ερυθρόλευκους δεν θέλουν να σκέφτονται διαφορετικά) με παιχνίδι ανά εβδομάδα μέχρι και τα playoffs. Φυσικά, και ο Σεπτέμβριος θα είναι γεμάτος με πρωτάθλημα και ομίλους, όμως προέχει ο δύσβατος μήνας Αύγουστος.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει φρεσκάδα, έστω και σε μία δύσκολη εποχή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να καλείται να κάνει καλή διαχείριση του ρόστερ του και φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Ο “Γολγοθάς” του Αυγούστου ξεκινάει λοιπόν για τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport24.gr