Εκτη η Αννα Κορακάκη- Ελληνικές συμμετοχές

Την έκτη θέση στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών κατέλαβε η Αννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η δύο φορές Ελληνίδα Ολυμπιονίκης με 157.4 βαθμούς δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια.

Το μεγάλο όνειρο για την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πραγματοποιήθηκε για την Αννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρά το γεγονός ότι μπήκε στον τελικό με πολύ μεγάλη άνεση, στο ξεκίνημα του τελικού δεν τα πήγε καλά.

Εμεινε πίσω στις 10 πρώτες βολές και παρά τη συγκλονιστική της προσπάθεια δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 240.03, μια επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), ενώ η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα), που είχε κάνει στον προκριματικό γύρο Ολυμπιακό ρεκόρ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ήττα για την Τζέλη στο Τάε Κβο Ντο

Η 19χρονη Φένια Τζέλη από τα Τρίκαλα δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη κόντρα στην έμπειρη Τατιάνα Μίνινα και ηττήθηκε με 15-7 στον πρώτο γύρο της κατηγορίας των 57 κιλών του Τάε κβο Ντο γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε εξ αρχής δύσκολο έργο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και δευτεραθλήτρια κόσμου, αλλά “πάλεψε” μέχρι ενός σημείου τον αγώνα. Παρότι ξεκίνησε αγχωμένα στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα και βρέθηκε να χάνει με 4-0, επανήλθε και ισοφάρισε σε 4-4 και στη συνέχεια προηγήθηκε και με 7-4.

Στη συνέχεια όμως η Μίνινα έδειξε την εμπειρία της και κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς, αναγκάζοντάς την να παίξει πολύ επιθετικά, για να έρθει τελικά το 15-7. Η Τζέλη ελπίζει πια να φθάσει η Ρωσίδα μέχρι τον τελικό, για να έχει μία ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκαν στα ημιτελικά η Αννέτα Κυρίδου και ο Στέφανος Ντούσκος

Σημαντικές προκρίσεις για την Ελλάδα στην κωπηλασία, με την Αννέτα Κυρίδου και τον Στέφανο Ντούσκο στο απλό σκιφ να προκρίνονται στα ημιτελικά του αγωνίσματός τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας έκανε φοβερή εμφάνιση, και πέρασε πρώτος τα 500 και τα 1.000 μέτρα, για να μείνει τελικά δεύτερος πίσω από τον Νορβηγό Κγιέτιλ Μπορτς με χρόνο 7:12.77, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Εξαιρετική και η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, τερμάτισε στην 3η θέση της 3ης προημιτελικής σειράς με χρόνο 8:02.19 και θα διεκδικήσει πια την είσοδό της στο μεγάλο τελικό του απλού σκιφ, στους ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Αννέτα Κυρίδου μάλιστα, πανηγύρισε και μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου, καθώς οι δυο τους προκρίθηκαν στα ημιτελικά της δικώπου. Από την 5η θέση στα προκριματικά, βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους στη δεύτερη ευκαιρία και με χρόνο 7:28.00, πέρασαν ως πρώτες στον επόμενο γύρο.