Η Γενική Συνέλευση της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. στην Αθήνα

Φωτογραφία: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της 13ης Γενικής Συνέλευσης της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. απευθύνοντας ομιλία.

Αθήνα.- Με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν χθες Τετάρτη στην Αθήνα οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠΑ.Δ.Ε.Ε). Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΑΕ&ΔΔ Γιάννης Χρυσουλάκης  Την κήρυξη των εργασιών της 13ης Γενικής Συνέλευσης έκανε ο Πρόεδρός της, Γερουσιαστής της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα και των Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνει χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση,

Χαιρετισμό απηύθυνε η αντι-Κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Πρέσβης Ελένη Κουναλάκη ενώ με ομιλία της συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου. Ομιλίες απηύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου.

Ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΔΕΕ.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υποστηρίζει θεσμικά τη λειτουργία και τις δράσεις της ΠΑΔΕΕ.

Ο ΓΓτης ΓΓΑΕ&ΔΔ Γιάννης Χρυσουλάκης στο Βήμα.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΑΕ&ΔΔ Γιάννης Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι «όλη η Ομογένεια και εξέχοντα μέλη της όπως αυτά της ΠΑΔΕΕ συγκροτούν στο εξωτερικό μια δεύτερη Ελλάδα, που γνωρίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες, στηριζόμενη στο ανήσυχο πνεύμα, στη δημιουργικότητα και στην εργατικότητα των ομοεθνών μας. Μια Ελλάδα υπερήφανη για το παρελθόν της, που επιθυμεί να ενατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία».

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας είναι πάντοτε υποστηρικτική των ενεργειών του απανταχού Ελληνισμού που προβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας και προωθούν τους δεσμούς με τη μητέρα-πατρίδα αλλά και τις θέσεις της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.