Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Δευτέρας για τους Ελληνες αθλητές

Ένα χρυστό και ένα χάλκινο μετάλλιο, δύο προκρίσεις στον τελικό του άλματος επί κοντώ και την πρωτιά στον όμιλο στο πόλο ανδρών, περιελάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας μεταξύ άλλων για την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στο Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στο άλμα εις μήκος αφού με 5.41μ πήρε το χρυσό μετάλλιο κινώντας τους δύο κουβανούς αντιπάλους του.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους με 15.200 βαθμούς και φυσικά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών διέσυρε τις ΗΠΑ με 14-5 και κατέλαβε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο. Θα αντιμετωπίσει τώρα το Μαυροβούνιο.

Ο Χρήστος Φρατζεσκάκης δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας. Είχε καλύτερη προσπάθεια στα 72.19μ και έμεινε εκτός τελικού όπως και ο Μιχάλης Αναστασάκης με 73.52μ.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη προκρίθηκε με χρόνο στα ημιτελικά των 200μ στον στίβο, αλλά τελικά κατέλαβε την 23η θέση στην τελική κατάταξη.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Ευαγγελία Παπάζογλου κατέλαβαν τη δέκατη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα και θα συνεσίσουν αύριο την προσπάθειά τους στο τεχνικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης.
Τέλος αναβλήθηκαν οι ιστιοδρομίες στα 470 ανδρών γυναικών με τα δίδυμα Τσουλφά –Σπανάκη και Μαντή Καγιαλή να δίνουν τον αγώνα τους σήμερα Τρίτη .