Ληστεία με καλάσνικοφ στην Αθήνα: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας με καλάσνικοφ, που σημειώθηκε στην καρδιά της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι βαριά οπλισμένοι ληστές έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα υποκατάστημα τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, δηλαδή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών της ένοπλης ληστείας.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 10 προσαγωγές υπόπτων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Άλλες ληστείες που βρίσκονται στο “μικροσκόπιο”

Παρόλο που είναι νωρίς ακόμη ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητα των δραστών, οι αστυνομικοί φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέονται με παρόμοιες επιθέσεις, που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, πρόκειται για ληστείες τραπεζών, που έγιναν από έναν ή δύο δράστες σε περιοχές όπως το Κουκάκι, η Νέα Ιωνία και η Μεταμόρφωση.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τις συγκεκριμένες υποθέσεις φαίνεται πως έχουν προχωρήσει αρκετά και οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις ότι πίσω απ’ αυτά τα χτυπήματα είναι πιθανόν να βρίσκεται ένας άνδρας που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων ή για ληστείες σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο εν λόγω ύποπτος είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές, όπως αναφέρεται. Συνεργός του εξετάζεται αν είναι ένας ποινικός.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν, εάν οι δράστες των προηγούμενων ληστειών συνδέονται με αυτούς της σημερινής ληστείας, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί μπορεί να παραπέμπει ακόμη και σε προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας ένοπλης οργάνωσης.

Ενδέχεται, βέβαια, το κίνητρο πίσω απ’ αυτές τις ληστείες να είναι μόνο το προσωπικό όφελος.

Πώς έγινε η ληστεία στην καρδιά της Αθήνας

H ληστεία σημειώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, σε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Μητροπόλεως 53, στην Αθήνα.

Οι δύο ληστές εισέβαλαν στην τράπεζα, κρατώντας ο ένας πιστόλι και ο άλλος καλάσνικοφ, και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες παρέμειναν για περίπου δύο λεπτά στο υποκατάστημα.

Στη συνέχεια με τα όπλα στα χέρια, κι αφού σημάδευαν πελάτες και υπαλλήλους, βγήκαν στην οδό Μητροπόλεως και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι με τα πόδια, απ’ όπου και διέφυγαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ εξετάζει, μεταξύ άλλων, το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με το MEGA, ο ένας δράστης φορούσε καφέ βερμούδα και μαύρη μπλούζα, ενώ ήταν πολύ κοντά κουρεμένος. Ο συνεργός του είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο πόδι.

Πηγή: enikos.gr