Ελληνικά στεφάνια για τους νικητές του 125ου Μαραθωνίου της Βοστώνης

ΦΩΤΟ: Consulate General of Greece in Boston

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, για πρώτη φορά, τελετή έναρξης του Μαραθωνίου της Βοστώνης, η οποία συμπεριέλαβε την παρουσίαση στεφανιών για τους νικητές από την Ελλάδα. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Στράτος Ευθυμίου, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Αθλητικής Ομοσπονδίας της Βοστώνης τέσσερα στεφάνια από επιχρυσωμένα κλαδιά ελιάς, με τα οποία θα στεφανωθούν τη Δευτέρα οι τέσσερις νικητές του 125ου Μαραθωνίου.

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή η συμμετοχή μας στην τελετή έναρξης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και η παρουσίαση των τεσσάρων αυτών στεφανιών με κλαδιά ελιάς, ως δώρο από την Ελλάδα. Τα χρυσά αυτά στεφάνια συνδέουν τη Βοστώνη, την «Αθήνα της Αμερικής», με τις ελληνικές ρίζες του Μαραθωνίου και τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι, της δημοκρατίας, και της ελευθερίας» δήλωσε ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος προσκάλεσε τους πολίτες της Βοστώνης να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα με τη νέα απευθείας πτήση από τη Βοστώνη προς Αθήνα.

«Η Οργάνωση “Alpha Omega Council” (A.O.C) είναι υπερήφανη για τη μακροχρόνια υποστήριξη που έχει προσφέρει και τη συνεργασία της με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας για την παρουσίαση αυτών των στεφάνων. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τα ιδανικά του Ελληνισμού και να διατηρήσουμε την παράδοση απονομής των στεφανιών ως μέρος του Μαραθωνίου της Βοστώνης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού A.O.C.

Τα στεφάνια προσφέρονται στο όνομα του Στυλιανού Κυριακίδη, του νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, ο οποίος ήταν ο πρώτος δρομέας παγκοσμίως που έτρεξε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Από ekirika.com