Ολυμπιακός: Η διαχείριση των Ελ Αραμπί και Τικίνιο στην “καυτή” εβδομάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναζητά τον τρόπο συνύπαρξης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και του Τικίνιο Σοάρες και καταστρώνει πλάνο για το πώς θα διαχειριστεί τους δύο στράικερ ενόψει της δύσκολης εβδομάδας.

Έχουν χρησιμοποιηθεί και οι δύο μαζί στην ενδεκάδα, είτε παίζοντας πλάι πλάι στην κορυφή της επίθεσης στο 4-4-2 είτε με τον Τικίνιο Σοάρες σε θέση σέντερ φορ και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο 4-2-3-1. Το είδαμε να εφαρμόζεται στον αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης και για επτά λεπτά προς το φινάλε στο παιχνίδι εναντίον της Αντβέρπ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναζητά τον τρόπο συνύπαρξης του Βραζιλιάνου και του Μαροκινού στο αρχικό σχήμα, καθώς ο μεν πρώτος έχει πετύχει 4 γκολ σε 8 ματς, ο δε δεύτερος μετράει 3 τέρματα σε 10 αγώνες. Πλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κυκλώσει στον πίνακα την προσεχή δύσκολη τριάδα αγώνων του Ολυμπιακού με αντιπάλους τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον ΠΑΟΚ και καταστρώνει το πλάνο για το πώς διαχειριστεί τους δύο στράικερ.

Μέχρι σήμερα στα εκτός έδρας παιχνίδια και, κυρίως, στα πιο δύσκολα ματς ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει έναν από τους δύο στην κορυφή της επίθεσης. Στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Τικίνιο ήταν στο βασικό σχήμα και ο Ελ Αραμπί τον αντικατέστησε στο 69ο λεπτό.

Στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ο Βραζιλιάνος ήταν στην αρχική ενδεκάδα και τον αντικατέστησε ο Μαροκινός στο 86´. Δεν συμπεριλαμβάνουμε το ματς στη Λαμία, διότι ήταν τραυματίας ο Ελ Αραμπί και είχε μείνει εκτός αποστολής.

Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια σε Γιάννενα και Φρανκφούρτη. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, λόγω του βαθμού δυσκολίας, οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν, λογικά, με έναν σέντερ φορ. Σχετικά, με το κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ, αν ο Μαρτίνς επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει μαζί και τους δύο στην αρχική ενδεκάδα, θα το πράξει για πρώτη φορά μακριά από το Νέο Φάληρο.

Για την ώρα, ο Ίβηρας προπονητής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Από Κυριακή έως Πέμπτη υπάρχει ικανός χρόνος για αποκατάσταση και ξεκούραση (άλλωστε, ο Ελ Αραμπί και ο Τικίνιο δεν είχαν υποχρεώσεις με Εθνικές ομάδες στη διακοπή του πρωταθλήματος και πήραν τις ανάσες τους) και η μπάλα είναι πια στα πόδια του Μαρτίνς.

Ο Μαροκινός και ο Βραζιλιάνος επιθυμούν διακαώς να αγωνιστούν στα Γιάννενα και με την απόδοσή τους να αυξήσουν τις πιθανότητές τους στην διεκδίκηση της θέσης στην κορυφή της επίθεσης στον αγώνα στη Γερμανία για το Europa League. Εάν ο Μαρτίνς πορευτεί με το σκεπτικό πριν της διακοπής του πρωταθλήματος, τότε όλα δείχνουν ότι θα δούμε τον Τικίνιο στην ενδεκάδα του αγώνα με την Άιντραχτ.

Όσο για το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, όλα για την ώρα παραμένουν ανοιχτά. Και η απόδοση του Ελ Αραμπί και του Τικίνιο στα ματς στα Γιάννενα και την Φρανκφούρτη θα αποτελέσουν κριτήριο και για το πλάνο που θα επιλέξει να ακολουθήσει ο Πορτογάλος κόουτς στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης.

Πηγή:sport24.gr