Βασιλικός γάμος στην Αθήνα: Ο Φίλιππος παντρεύτηκε τη Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη

Ένα μοναδικό και λαμπερό σκηνικό με πολλά λουλούδια στήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για τον πολυσυζητημένο γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ με την Νίνα Φλόρ. Το ζευγάρι είχε ήδη κάνει πολιτικό γάμο στην Ελβετία παρουσία των γονιών τους και σήμερα πραγματοποίησαν τον θρησκευτικό τους γάμο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Φίλιππος, παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών μπροστά σε εκλεκτούς καλεσμένους, την αγαπημένη του, κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου Τόμας Φλορ, Νίνα, με το μυστήριο να τελεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Το κεφάλι της Νίνα Φλορ κοσμούσε η εντυπωσιακή Antique Corsage Tiara της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας, ένα οικογενειακό κειμήλιο της τέως βασιλικής οικογένειας που φόρεσαν επίσης στον γάμο τους τόσο η Μαρί Σαντάλ όσο και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Οι προσκεκλημένοι που είδαν από κοντά την τελετή ήταν μόλις 100, ωστόσο όσοι δεν ήταν μέσα στην εκκλησία είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσα στους λαμπερούς προσκεκλημένους του γάμου βρέθηκαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και ο Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα. Επίσης παραβρέθηκαν επίσης ο αδερφός του γαμπρού Νικόλαος με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, η Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, η μικρότερη κόρη της οικογένειας, Θεοδώρα, η Μαρί Σαντάλ με τον σύζυγό της Πάυλο και τα παιδιά τους, η μικρότερη αδερφή της Άννας Μαρίας και βασίλισσας της Δανίας Βενεδίκτη.

Στη λίστα με τους καλεσμένους ήταν και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας (βασίλισσα Μαργαρίτα), της Ισπανίας (βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Έλενα), της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και του Ανόβερο. Στον γάμο παραβρέθηκε επίσης και ο Σταύρος Νιάρχος με τη συζυγό του Dasha Zhukova.

Η συνέχεια δόθηκε με τη γαμήλια δεξίωση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε ένα pre-wedding party στη Λίμνη Βουλιαγμένης, όπου το ζευγάρι υποδέχτηκε αγαπημένους συγγενείς και φίλους, σε ένα Prive party για λίγους.

Δείτε εικόνες από τη γαμήλια τελετή: