Στήριξη Τραμπ στην ομογενή ομοσπονδιακή βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη

Την πολιτική στήριξή του στο πρόσωπο της ομογενούς ομοσπονδιακής βουλευτή, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) επανέλαβε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Post».

Πρόκειται για την κατάληξη της συζήτησης που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο πρώην πρόεδρος -ο οποίος διατηρεί μια αναμφισβήτητη ισχύ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα- εξαπέλυσε βέλη εναντίον των 13 βουλευτών του κόμματος, που ψήφισαν υπέρ του πακέτου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναμόρφωση των υποδομών, που αποτελεί ένα από τα εμβληματικά νομοσχέδια της παρούσας προεδρίας Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων περιελαμβανόταν και η Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Οπως είχε αναφέρει προηγούμενο δημοσίευμα, ο Τραμπ προανήγγειλε πως θα στηρίξει οικονομικά και πολιτικά εσωκομματικούς αντιπάλους για τους βουλευτές αυτούς, προκειμένου η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ρεπουμπλικανών -σε μια πολύ πιθανή πλειοψηφική σύνθεση στο Κογκρέσο- να αποτελείται από αντιπροσώπους που θα πειθαρχούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην συγκεκριμένη πολιτική γραμμή. Από την μαύρη λίστα, εξαιρέθηκε τελικά η Νικόλ Μαλλιωτάκη και δυο ακόμη συνάδελφοί της, οι οποίοι δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά στην περιβόητη τοποθέτηση του Τραμπ, ο οποίος δήλωσε, με την σειρά του, στη «New York Post», ότι εξακολουθεί να στηρίζει την Ελληνοαμερικανίδα πολιτικό.

«Μου μίλησε. Εξακολουθώ να την υποστηρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από τη «New York Post».

Την επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε και η ίδια η Νικόλ Μαλλιωτάκη, τονίζοντας, όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, ότι επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να συζητήσουν την διαφωνία που είχαν αναφορικά με το θέμα των υποδομών.

Από δεξιά ο Πρόεδρος της Παγκόμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και βουλευτής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, (Lou Raptakis) το Μέλος της Πα.Δ.Ε.Ε. και ομοσπονδιακή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και ο εκδότης της Panhellenic Post Χρήστος Μαλασπίνας σε παλαιότερη συνάντηση. Προσωπικό αρχείο ΧΜ

«Μίλησα με τον πρόεδρο Τραμπ. Παραμένει στο πλευρό μου. Παραμένω στο δικό του. Είναι σημαντικό για εμένα αυτό», ήταν η απάντησή της, όταν ρωτήθηκε για την σχέση της με τον πρώην Πρόεδρο.

Οπως εκτιμά η εφημερίδα, η διατήρηση της υποστήριξης από τον Ντόναλντ Τραμπ προς το πρόσωπο της Μαλλιωτάκη, ενισχύει τις πιθανότητες επανεκλογής της, με δεδομένο ότι ο κομματικός πόλος που πρόσκειται στον πρώην πρόεδρο είναι ίσως ο ισχυρότερος μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και, αναμφίβολα, με σημαντική δυναμική στο Στάτεν Αϊλαντ, που αποτελεί την βασική δεξαμενή ψηφοφόρων στην περιφέρεια που εκλέγεται η Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Ηδη, αρθρογράφοι τοπικών εφημερίδων, όπως η «Staten Island Advance», επισημαίνουν πως η ανοχή που, εν τέλει, επέδειξε ο Τραμπ στην διαφοροποιημένη επιλογή της ομογενούς πολιτικού -εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους της- αναμένεται να αποδειχθεί εύστοχη, τόσο για την δυναμική του ιδίου, όσο και για την επικείμενη διατήρηση της βουλευτικής θέσης στις εκλογές του 2022.

Αλλωστε, η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι η μοναδική Ρεπουμπλικανή ομοσπονδιακή βουλευτής που εξελέγη στις Περιφέρειες της πόλης της Νέας Υόρκης, ενώ θεωρείται δεδομένο πως το Δημοκρατικό Κόμμα -με έναν μετριοπαθή υποψήφιο στο πρότυπο του πρώην βουλευτή, Μαξ Ρόουζ- θα προσπαθήσει να ανακτήσει την έδρα το Νοέμβριο του 2022, επενδύοντας, ενδεχομένως, σε ψηφοφόρους που δυσαρεστήθηκαν από την επιλογή της Βουλευτή να στηρίξει την προσπάθεια του Τραμπ για μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών στο Κογκρέσο.

Υπενθυμίζεται ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο στήριξε τελικά το νομοσχέδιο, είχε δηλώσει πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες για συνολική αναμόρφωση ή ανακατασκευή των υποδομών στην εκλογική της Περιφέρεια, προτάσσοντας, όπως τόνισε, το συμφέρον των ψηφοφόρων της πάνω από την πολιτική γραμμή.

Ασφαλώς, με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα και όπως καταδείχθηκαν από τα μηνύματα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, η επέκταση -ή ακόμη και η διατήρηση- της πλειοψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ομοσπονδιακή Βουλή θα αποτελέσει μια δύσκολη υπόθεση, με δεδομένη την πτώση στην δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, την ενίσχυση Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, αλλά και την φυσιολογική φθορά του κόμματος του Προέδρου, το οποίο κατέχει τον έλεγχο, έστω και με μικρή πλειοψηφία, και στις δυο πλευρές του Κογκρέσου.

Οπερ μεθερμηνευόμενον, η Νικόλ Μαλλιωτάκη έχει σημαντικές πιθανότητες να διατηρήσει την έδρα της.

Πηγή:ekirikas.com