Η ΑΕΚ 1-0 τον Ιωνικό με Μάνταλο, ΟΦΗ – Αρης 1-1

Η ΑΕΚ 1-0 τον Ιωνικό

Ενα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για την ΑΕΚ να περάσει νικηφόρα (1-0) από το παιχνίδι της με τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης και να παραμείνει σε απόσταση οκτώ βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως είχαν αρκετό άγχος μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού μιας και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και να σημειώσουν τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ. Από την άλλη οι Νικαιώτες πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνά τους και δεν φάνηκαν καθόλου επιθετικά.

Ο Ιωνικός προσπάθησε στο ξεκίνημα του ματς να κρατήσει τους παίκτες της ΑΕΚ μακριά από τα καρέ του, όμως οι «κιτρινόμαυροι» στον πρώτο τους καλό συνδυασμό, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 21’ ο Αμραμπατ τροφοδότησε τον Μισελέν που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων όπου ξεπετάχτηκε ο Μάνταλος και με δυνατό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 0-1. Στο 26’ ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Οι Νικαιώτες απείλησαν για πρώτη φορά στο 32’ μ΄ ένα μονοκόματο σουτ του Κάνιας που εξουδετέρωσε ο Τσιντώντας. Η «Ενωση» συνέχισε τις επιθέσεις της και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να είχε σημειώσει ακόμη ένα γκολ πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ήταν στο 38’ όταν ο Μάνταλος έβγαλε τον Τσούμεπρ απέναντι από τον Χουτεσιώτη, αλλά το πλασέ του Ελβετού μέσου αποκρούσθηκε από τον γκολκίπερ του Ιωνικού και η δεύτερη στο 45’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπατ ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά για να περάσει η μπάλα λίγο άουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46’) ο Λένις βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής της «Ενωσης», αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο. Η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 51’ μ’ ένα σουτ του Αραούχο που δεν βρήκε για λίγο στόχο. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν τις προσπάθειές τους για να πετύχουν ακόμη ένα γκολ και να «κλειδώσουν» τη νίκη και στο 71’ ο Αραούχο δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά τον σταμάτησε ο Χουτεσιώτης.

Ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε ένα λεπτό αργότερα και το διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ. Στο 83’ η ΑΕΚ έχασε μια ακόμη πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν μετά από γέμισμα του Αμραμπατ, ο Αραούχο έπιασε στο ύψος του πέναλτι μια άστοχη κεφαλιά. Στα τελευταία λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους απέναντι σε έναν Ιωνικό που δεν μπορούσε να φανεί επικίνδυνος και πήραν το πολύτιμο «τρίποντο».

Το παιχνίδι διαιτήτευσε Κώστας Περάκης από την Αθήνα

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Κιάκος και Λε Ταλέκ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Γκοτσούλιας (65’ Ματσούκας), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάντσες, Ντάλσιο, Κάνιας (86’ Καμπράλ), Κιάκος (65’ Μάναλης), Λένις, Αοσμαν.

ΑΕΚ: Τσιντώντας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (70’ Σάκχοφ), Μάνταλος (70’ Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (90’ Μήτογλου), Αμραμπάτ (83’ Γέφτιτς), Αραούχο (83’ Ανσαριφάρντ).

 

 

ΟΦΗ – Αρης 1-1

Με ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρούνο Γκάμα ακριβώς στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του ματς ο Αρης πήρε την ισοπαλία (1-1) από τον ΟΦΗ σε ένα δυνατό παιχνίδι στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου.

Οι γηπεδούχοι Κρητικοί προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ κι έδειχναν ικανοί να κατακτήσουν το «τρίποντο» όμως οι Θεσσαλονικείς παρά τις απώλειες που είχαν στη διάρκεια του αγώνα με τους τραυματισμούς των Εντιαγέ και Ματέο Γκαρσία βρήκαν τη δύναμη να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ προσεχτικά το ματς ωστόσο ο ΟΦΗ κατάφερε στο 15’ να ανοίξει το σκορ.

Ο Λάμπρου εκτέλεσε ένα φάουλ με γέμισμα προς την περιοχή του Αρη, ο Κουέστα έκανε την άστοχη έξοδο για να κερδίσει την μπάλα με το κεφάλι ο Βούρος για να έρθει στη συνέχεια με νέα κεφαλιά ο Πασαλίδης να την σπρώξει στα δίχτυα των Θεσσαλονικέων για το 1-0.

Στη φάση του γκολ συγκρούστηκαν σφοδρά κεφάλι με κεφάλι ο σκόρερ των Κρητικών με τον Εντιαγέ με τον τελευταίο να μην μπορεί να συνεχίσει καθώς ζαλιζόταν και να αντικαθίσταται από τον Μαντσίνι.

O Αρης έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει στο γκολ που δέχτηκε με τον ΟΦΗ να παραμένει πιο απειλητικός. Στο 39’ οι «κίτρινοι» έχασαν και δεύτερο ποδοσφαιριστή τους καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του ο Ματέο Γκαρσία και αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Ιτούρμπε. Οι Κρητικοί πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ στο 45’ με τον Γκαγέγκος να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κουέστα να αποκρούει σωτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια σπουδαία απόκρουση του Κουέστα στο 50’ σε εκτέλεση φάουλ από τον Λάμπρου. O Aρης φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά στο 54’ μ’ ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Ιτούρμπε και μπλόκαρε ο Επασί.

Ο ΟΦΗ είχε και νέα καλή στιγμή στο 69’ μ’ ένα διαγώνιο σουτ του Λάμπρου που πέρασε λίγο άουτ.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά ο Αρης ανέβαζε διαρκώς την πίεση του για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 88’ κέρδισε πέναλτι όταν ο Ιτούρμπε μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ και ανατράπηκε από τον Μπαλογιάννη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπρούνο Γκάμα και ακριβώς στο 90’ διαμόρφωσε το 1-1.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Τάσος Παπαπέτρου που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Γκαγέγκος, Τζέγκο, Σάκιτς, Μαρινάκης και Μεγιάδο.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Πασαλίδης (65’Γιαννούλης), Βούρος, Μπαλογιάννης, Τοράλ (71’ Φάν Ντάινεν), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Καστάνιος (71’ Καμάου), Γκαγέγκος, Λάμπρου (83’ Στάικος).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς, Γκάνεα (46’ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (80’ Ματίγια), Εντιαγέ (21’ Μαντσίνι), Σάσα, Γκάμα, Γκαρσία (39’ Ιτούρμπε), Καμαρά (80’ Μάνος).

 

 

Πηγή:ekirikas.com