Ο Μανωλάς είναι μεταγραφή που αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός βάζει ψηλά τον πήχη

Στον Ολυμπιακό έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της αγοράς. Πως για να μπορείς να έχεις έσοδα, θα πρέπει κι εσύ να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις.

Αδύνατον να έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστής με αυτό το βιογραφικό

Ο Κώστας Μανωλάς είναι Έλληνας, τον γνωρίζουμε καλά, όμως στην πράξη ο Ολυμπιακός αποκτά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τον επί χρόνια βασικό στόπερ της Νάπολι. Ποδοσφαιριστή που παίζει στην θέση του στόπερ, πασάρει τα τελευταία χρόνια σταθερά με ποσοστό ευστοχίας πάνω από 90% και έχει σαν όπλο του την ταχύτητα.

Ο Μανωλάς έφυγε το 2014 για να πάει στην Ρόμα, το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στη Νάπολι. Δεν υπήρξε χρονιά, που να μην ήταν το βασικό γρανάζι στην τελευταία γραμμή άμυνας στις δύο ομάδες που αγωνίστηκε. Οι λιγότερες συμμετοχές που κατέγραψε στην Serie A είναι 26, τις 25 σαν βασικός την σεζόν 2019-20.

Ο καθένας καταλαβαίνει πως με αυτό το βιογραφικό θα ήταν αδύνατον να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, αν δεν το επιθυμούσε ο ίδιος.

Με όπλο του την ταχύτητα

Ο Μανωλάς στο γήπεδο δεν έχει συμπεριφορά Έλληνα στόπερ. Αγωνίζεται σε απίστευτα μεγαλύτερες ταχύτητες από τους αμυντικούς που βγάζει το ποδόσφαιρο μας. Στην πράξη έχει την δυνατότητα να πάει την τελευταία γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού ένα βήμα πιο ψηλά.

Ο Μαρτίνς μπορεί μέσα από την ασφάλεια που θα του προσφέρει η ταχύτητα του, η ικανότητα του ακόμη και να διορθώνει το λάθος των συμπαικτών του, αλλά και του ίδιου του, του εαυτού και να βάλει ακόμα μεγαλύτερο θάρρος στο παιχνίδι της ομάδας του.

Να χτίσει πάνω στην υπεροπλία που θα δημιουργήσει ο τρόπος που μπορεί να αγωνίζεται η τελευταία γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού, απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να ανεβάσει συνολικά το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας του.

Ο στόχος παραμένει η ευρωπαϊκή υπέρβαση

Η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος δείχνει οι ερυθρόλευκοι να μην έχουν ανταγωνισμό. Με την προσθήκη όμως του Μανωλά, ο σύλλογος δείχνει πως δεν κοιτάει, τι κάνουν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Αυτός είναι και ο τρόπος, για να μην καταφέρουν να τον φθάσουν. Ο στόχος μπαίνει πιο ψηλά, ο στόχος είναι να μην επιτρέψουν ξανά να δεχτούν χαστούκι από καμία, Λουντογκόρετς, απο καμία Άϊντραχτ, από καμία Αντβέρπ.

Ο φετινός Ολυμπιακός εμφανίστηκε εκεί που τον ενδιαφέρει κατώτερος από ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια και δείχνει έμπρακτα, πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται, για να διορθώσει την κατάσταση. Χωρίς πανικό, δίχως να ψάχνει για ευθύνες, αλλά μέσα από δουλειά και επιλογές που δεν της χρειάζεται, για να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως είναι απαραίτητες, για να ανεβάσει το δικό του επίπεδο.

Ανταγωνιστικός στο πιο υψηλό επίπεδο

Ο Ολυμπιακός στα μέσα Φεβρουαρίου θα κληθεί να δώσει μία απαιτητική μάχη με την Αταλάντα. Το έργο του θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η ομάδα του Γκασπερίνι μεσοεπιθετικά διαθέτει σπάνια αγωνιστική ταχύτητα. Η άμυνα του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει τους Ζαπάτα, Ίλισιτς, Μαλινόσφκι, Μουριέλ, Πάσαλιτς.

Από αυτούς τους πέντε παικταράδες και στα 180 λεπτά θα υπάρχουν μόνιμα τρεις στο γήπεδο που θα εναλλάσσονται, για να είναι φρέσκοι. Η παρουσία του Μανωλά δεν μπορεί από μόνη της να εγγυηθεί πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να τους αντιμετωπίσει. Πλέον διαθέτει έναν στόπερ, που ανήκει σε αυτό το επίπεδο. Που έχει συνηθίσει, να αντιμετωπίζει αυτούς τους παικταράδες να είναι ανταγωνιστικός στους πιο υψηλούς ρυθμούς.

Η διαφορά με τον Παπασταθόπουλο

Ο Ολυμπιακός στην περίοδο των περσινών εορτών έκλεισε τη μεταγραφή του Παπασταθόπουλου, φέτος του Μανωλά. Σαν μεταγραφές, μοιάζουν, όμως υπάρχει και μία διαφορά. Ο Παπασταθόπουλος γύρισε σε μία εποχή που η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα, όσον αφορά στο πιο υψηλό επίπεδο.

Ο Μανωλάς επιστρέφει στα 30 του χρόνια. Παίρνοντας την απόφαση να γυρίσει στον Ολυμπιακό, να μην διεκδικήσει την ευκαιρία που του δίνεται να δώσει μάχη στη Νάπολι, για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος,που θα είναι ιστορικό.

Δώρο που πρέπει να αξιοποιήσει η Εθνική ομάδα

Ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του, τους αναμφισβήτητα δύο κορυφαίους Έλληνες αμυντικούς της τελευταίας δεκαετίας. Δύο αμυντικοί που έκαναν καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο. Η αλήθεια όμως είναι πως θα πρέπει να μάθουν να παίζουν μαζί. Στον Ολυμπιακό θα έχουν πολύ χρόνο, για να δουλέψουν και να δέσουν.

Στην Εθνική ομάδα,περιμέναμε για πολλά χρόνια, η παρουσία τους να αποτελέσει το όπλο της Εθνικής μας. Για έναν λόγο, που δεν μπορεί να εξηγηθεί ποδοσφαιρικά, ποτέ δεν κατάφεραν σαν δίδυμο να κάνουν την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός, ασφαλώς και κοιτάει το δικό του όφελος. Το γεγονός όμως πως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς θα βρεθούν στην ίδια ομάδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να το αξιοποιήσει και η Εθνική μας ομάδα. Η αποχώρηση του Φαν Σιπ δημιουργεί νέα δεδομένα. Σύντομα θα ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια, για στόχους εφικτούς, όπως είναι η πρώτη θέση σε όμιλο Γ’ κατηγορίας στο Nations League και η πρόκριση στο επόμενο Euro, που την κερδίζουν 23 απο τις 55 ομοσπονδίες που δηλώνουν συμμετοχή.

Μπορούν να ακούσουν τιμές για τον Σισέ

Όπως ανέφερα και στον πρόλογο μου, στον Ολυμπιακό κοιτάνε την βελτίωση της ομάδας του, γνωρίζοντας πώς να παίζουν σωστά και το παιχνίδι της αγοράς. Με την μεταγραφή Μανωλά, δεν έχουν πλέον καμία ανάγκη από τον Σεμέδο. Ο Μαρτίνς δεν θα χρειαστεί να πει ξανά στην διοίκηση πως τον χρειάζεται. Επίσης θα μπορέσουν να δουν, τι τιμές μπορεί να φέρει η αγωνιστική άνοδος του Σισέ. Ποιος να φανταζόταν πέρυσι τέτοια εποχή, όταν στον Ολυμπιακό αποφάσιζαν να δώσουν δανεικό τον Σισέ στην Σεντ Ετιέν, για να απαλλαγούν από τα αδικαιολόγητα ατομικά του λάθη, πως ένα χρόνο αργότερα θα έχει αυτήν την εξέλιξη.

Στον Ολυμπιακό, χωρίς κανένα άγχος, χωρίς την παραμικρή πίεση, θα μπορέσουν να ακούσουν και τιμές για τον 26χρονo στόπερ. Από την στιγμή, που οι γκέλες τελείωσαν, δεν υπάρχουν πολλοί στόπερ με ύψος στο 1,97, να έχουν την δική του ταχύτητα. Οπότε αν βγει στην αγορά, πρόταση θα φέρει. Επίσης, είχε αφήσει ο Σισέ καλή εικόνα στους μήνες, που αγωνίστηκε πέρυσι στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Ο Ολυμπιακός με την μεταγραφή του Μανωλά απέδειξε στους φίλους του πως ο στόχος του, είναι να συνεχίσει να μεγαλώνει. Να λειτουργεί, χωρίς να έχει σαν κριτήριο τον χαμηλό πήχη, του ποδοσφαίρου μας. Δίχως να επαναπαύεται από την υπεροχή, που έχει στον εγχώριο ανταγωνισμό.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Θέμη Καίσαρη περιέγραψαν και σχολίασαν τη μεγάλη επιστροφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό, ενώ ο Αλέξανδρος Ξενικάκης μετέφερε όλες τις εξελίξεις από την άφιξη του 30χρονου στόπερ στα γραφεία της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

Πηγή:sport24.gr