Ολυμπιακός: Οι επιλογές του Μαρτίνς για αντί-Αγκιμπού ενόψει ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα διάστημα όπου καλείται να διαχειριστεί και την απουσία του Αγκιμπού Καμαρά σε μία επιτελική θέση. Ποιοι μπορούν να τον καλύψουν.

Σε αυτήν την κατηγορία θα εξαιρέσουμε για τώρα τον Φορτούνη υπό την έννοια πως λογικά αγωνιστικά θα τον δούμε τον Φεβρουάριο οπότε για τώρα υπάρχουν άλλες επιλογές και φυσικά ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ντέρμπι. Ο Αγκιμπού Καμαρά έδινε στον Ολυμπιακό εκτός όλων των άλλων ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: ένταση, φρεσκάδα και τρεξίματα. Υπάρχει παίκτης που μπορεί να το κάνει αυτό; Υπάρχει και δεν είναι ένας. Είναι για παράδειγμα ο Μαντί Καμαρά που σε καλή του μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όλους τους τομείς.

Ο Μαντί ήταν εκείνος που ξεκίνησε σε αυτόν τον ρόλο στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ας έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Υπάρχει επίσης πάντα το πασπαρτού Μασούρας για την επίθεση και έμπειρος Βαλμπουενά. Βέβαια τώρα για τον Παναθηναϊκό με τον Μπουχαλάκη να μην είναι διαθέσιμος και με τον Μαντί να πηγαίνει στον άξονα οι δύο επικρατέστερες επιλογές είναι των Βαλμπουενά και Βρουσάι.

Σε μία ειδική συνθήκη πίσω από τον φορ μπορεί να παίξει και ο Ελ Αραμπί που είναι ο παίκτης που να ‘σπάει’ μπάλα, να πιέζει, να κλέβει και να δημιουργεί αλλά μιλάμε για τον βασικό στράικερ του Ολυμπιακού ενώ όταν παίζει με τον Τικίνιο μαζί αυτή η συνύπαρξη δεν πάει τόσο καλά αγωνιστικά. Χωρίς Αγκιμπού λοιπόν ποιός; Έχει το ενδιαφέρον του να δούμε το ποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν πίσω από τον φορ στον Ολυμπιακό μην έχοντας προφανώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τον νεαρό Αφρικανό:

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Εάν είναι καλά ο Μαντί κάνει όλες τις δουλειές στο γήπεδο. Παίζει δεκάρι και ακόμα και… εξτρέμ! Ο Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά τον χρησιμοποιούσε και ως δεκάρι. Εφόσον ο Μαντί Καμαρά επανέλθει στα συνήθη του στάνταρ είναι η Νο1 επιλογή.

ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ο Γάλλος αρτίστας του Ολυμπιακού ακόμα και σε τέτοια ηλικία είναι ότι πρέπει για δεκάρι. Βοηθάει με τις μεταβιβάσεις, τις προσωπικές του ενέργειες και τις στατικές του φάσεις από τις οποίες βγαίνουν γκολ.

ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΣ: Ο Πορτογάλος είναι ένας παίκτης με ικανότητα να προσφέρει ως δεκάρι ή ως κρυφός κυνηγός. Μπορεί στο βασικό πλάνο να είναι εξτρέμ αλλά σίγουρα μπορεί να υποστηρίξει τη θέση του επιτελικού χαφ έχοντας τεχνική κατάρτιση αλλά και καλή πάσα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Το ιδανικό του θα ήταν παίζει μόνιμα δεύτερος επιθετικός ή κρυφός κυνηγός. Παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης που πρεσάρει καλά, τακτικά είναι σωστός, είναι γρήγορος, κλέβει, δημιουργεί αλλά και σκοράρει. Μπορεί λοιπόν να καλύψει τη θέση.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΙ: Δεκάρι δεν είναι. Είναι όμως ένας παίκτης σε καλή ηλικία με ντρίμπλα, ατομική ενέργεια, ένταση στο παιχνίδι του και ταχύτητα. Άρα πρακτικά μπορεί να βοηθήσει.

ΜΑΞΙ ΛΟΒΕΡΑ: Ο Αργεντινός είναι και δεκάρι. Σίγουρα δεν είναι ακόμα στο απαιτούμενο επίπεδο και προερχόμενος από το αργεντίνικο πρωτάθλημα αλλά μπορεί να δώσει λύσεις ως δεκάρι ή ως κρυφός κυνηγός.

@Photo credits: INTIME/Πηγή:gazzetta.gr