Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική ΄Ενωση Ελληνισμού για την Panhellenic Post

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης απηύθυνε συγχαρητήρια για τους εορτασμούς δέκα χρόνων από την ίδρυση της Panhellenic Post.

Το Μήνυμα

«Ως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συγχαρώ προσωπικά, καθώς και εκ μέρους της ΠΑΔΕΕ και όλων των μελών της, την Panhellenic Post για την δράση της στην ενημέρωση της Ελληνικής Ομογένειας τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Panhellenic Post αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό, όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά ολόκληρου του πλανήτη. Ως ηλεκτρονική εφημερίδα αφιερωμένη στα θέματα της Ομογένειας, επιτελεί το ουσιαστικότερο λειτούργημα: την συνένωση των Ομογενών σε μία κοινή πλατφόρμα και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Πίσω από ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από έναν δραστήριο και σπουδαίο δημοσιογράφο και Έλληνα, τον Χρήστο Μαλασπίνα, εκδότη και διευθυντή της Panhellenic Post, τον οποίο έχω την τιμή να γνωρίζω τα τελευταία 15 έτη. Έχει διατελέσει μία μακρά πολυετή πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, ήδη από το 1974, με μαχητική δημοσιογραφική παρουσία στις εφημερίδες «Εθνικός Κήρυξ» και «Πρωινή» στη Νέα Υόρκη και πλέον στο δικό του εγχείρημα, την Panhellenic Post. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει και ως συμπαρουσιαστής στην εκπομπή «Οδύσσεια» στη Δορυφορική ΕΡΤ,  και σχολιαστής στην εκπομπή «Εδώ Αθήνα», δύο εξαιρετικές εκπομπές ομογενειακού ενδιαφέροντος με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για θέματα ενδιαφέροντος τους.

Η συμβολή της Panhellenic Post στο δημοσιογραφικό λειτούργημα είναι εξαιρετικής σημασίας και εύχομαι προσωπικά να συνεχίσει μία μακρά και δυναμική πορεία στον χώρο, και ο ίδιος ο Χρήστος Μαλασπίνας να συνεχίσει την δυναμική του δράση και την ακούραστη προσπάθειά του για προώθηση των ζητημάτων της Ομογένειας. Είναι βέβαιο πως το εγχείρημά του για ορθή και στοχευμένη ενημέρωση των Ελλήνων Ομογενών θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται στο μέλλον, προς ενίσχυση της γλωσσικής και πολιτισμικής κοινότητας της ομογένειας.

Εύχομαι για ακόμη μία φορά θερμά συγχαρητήρια για την δεκαετή λειτουργία του Panhellenic Post και μακροβιότατη συνέχεια στο σπουδαίο έργο της!