Κέρκυρα: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό του αγνοούμενου– «Ζω» ήταν τα πρώτα του λόγια στους διασώστες

Πηγή φωτογραφίας: ΣΚΑΪ

Συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλούν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη διάσωση του ενός από τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα.

Ο επιζών λιθουανικής καταγωγής που βρέθηκε σήμερα στην πρύμνη του Euroferry Olympia φαίνεται στη φωτογραφία κατεβαίνει από τη σκάλα του πλοίου, όπου από κάτω τον περιμένουν οι αξιωματικοί και οι διασώστες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος από την Παρασκευή στην πρύμνη του πλοίου, ενώ το λιμενικό και οι διασώστες κάνουν προσπάθειες για την εύρεση και των υπόλοιπων αγνοουμένων.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, τα πρώτα λόγια που είπε ο επιζών στους διασώστες ήταν «Ζω».

Ο λευκορώσος επιζών αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες στους διασώστες, ενώ σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ήδη τους περιέγραψε τον τρόπο που σώθηκε:

«Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα. Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα φωνές».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα Λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο επιβάτης αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Υψηλό θερμικό φορτίο και επικίνδυνα αέρια στο πλοίο

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο μίλησε στον ΣΚΑΪ λέγοντας πως υπάρχει υψηλό θερμικό φορτίο αλλά και πολλά επικίνδυνα αέρια που κάνουν το πλοίο απροσπέλαστο.

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων είναι ανυπόφορη».

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε παραπάνω από 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», τόνισε.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου τώρα αγγίζει τους 2.000 βαθμούς! Κάτι που δυστυχώς μειώνει πολύ τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι.

Πηγή:in.gr