Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με μια ματιά

Συνόψιση από την Huffingtonpost.gr

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, κινούμενα από τα βορειοανατολικά σύνορα, την ανατολή και τον νότο.

Όλα δείχνουν πως ο κλοιός γύρω από το Κίεβο στενεύει καθώς εντείνονται οι επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους και εκτιμάται πως επίκειται άφιξη αερομεταφερόμενων ρωσικών δυνάμεων. Ουκρανοί αξιωματούχοι όμως ανακοίνωσαν ότι χτυπήθηκαν στόχοι αμάχων στο Κίεβο όπως μια πολυκατοικία στην πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, ελέγχουν την περιοχή Χερσώνα, συνεχίσουν να πιέζουν σε Χάρκοβο και Μαριούπολη ενώ κερδίζουν εδάφη στα ανατολικά.

Τουλάχιστον 137 Ουκρανοί στρατιώτες και άμαχοι έχουν σκοτωθεί, kai 316 άτομα έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τον προέδρο Β. Ζελένσκι ο οποίος δηλώνει απογοητευμένος από την αντίδραση της δύσης.

Στο μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ, και Βρετανία ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ενώ ο γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν για να διαμεσολαβήσει για μια επικοινωνία του ρώσου ηγέτη με τον Ζελένσκι.