Κλείνει με διαταγή της ΕΚΤ η ευρωπαϊκή θυγατρική της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας

Αλλο ένα πλήγμα στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, αφού η ευρωπαϊκή θυγατρική της Sberbank, της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, έκλεισε κατόπιν διαταγής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προειδοποίησε προχθές Δευτέρα ότι το πιστωτικό ίδρυμα αυτό ήταν αντιμέτωπο «με πτώχευση», εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων των αποταμιεύσεων εν μέσω των κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η αυστριακή αρχή κεφαλαιαγοράς.

Ότι άρχιζε διαδικασία εκκαθάρισης της Sberbank Europe AG –η οποία έχει την έδρα της στην Αυστρία– ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα χθες ο εποπτικός φορέας της ΕΚΤ, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης, σημειώνοντας ότι οι αποταμιεύσεις των πελατών της είναι εγγυημένες μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ.

«Κατά διαταγή της ΕΚΤ, η αυστριακή αρχή κεφαλαιαγοράς εξέδωσε (…) απόφαση που απαγορεύει τη συνέχιση της λειτουργίας του αδειοδοτημένου πιστωτικού θεσμού» αυτού «με άμεση ισχύ», αναφέρει το δελτίο Τύπου της αυστριακής αρχής, που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ, χθες Τρίτη.

Πηγή: iefimerida.gr