Ο Γρηγόρης Νιώτης για την Μαριούπολη, τον Ελληνισμό και τον Πόλεμο

Ο π. Υφυπουργός Εξωτερικών (επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ), Γρηγόρης Νιώτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Απόδημο Ελληνισμό και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στους Έλληνες της Μαριούπολης και των άλλων πόλεων της Ουκρανίας.

Η ανάρτηση του π. υπουργού έχει ως εξής:

Γρηγόρης Νιώτης

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Αγαπημενη μου Μαριουπολη.Πολη της Μαρίας της Παρθένου .Του Μητροπολιτη Ιγνάτιου και των 80 χιλιάδων Ελληνων της Κριμαίας , που σε ίδρυσαν το 1790, ως καταφύγιο , διωκόμενοι απο Ταταρους .Της Τσαρίνας Αικατερινης που σας Καλο δέχθηκε και σας στήριξε και την στηρίξατε , φυλακες των συνορων της Ορθοδοξιας. Ποιος θα το φανταζόταν ποτε; Τοτε που μια αγκαλια ολοι μας ξανά ανταμώσαμε μετα απο τόσους αιώνες μοναξιάς σας, το 1994, εκείνον τον βαρυ Χειμώνα του Δεκέμβρη , οταν έκπληκτος με 15 υπο το μηδέν σας πρωτοαντίκρυσα μεσα απο το Προεδρικό Αεροπλάνο του Π/Θ Ανδρεα Παπανδρεου, με την Ελληνική Αντιπροσωπεία να αντικρίζουμε έκπληκτοι Χιλιαδες Έλληνες Μαριουπολιτες, να άνεμιζετε Ελληνικές Σημαίες, χωρις ποτε μεχρι τοτε να εχετε γνωρίσει την Ιστορική σας Πατριδα!!!
Ποιος θα το φανταζόταν τοτε; Οτι σημερα σειρήνες του Θανάτου, του Ολέθρου , βόμβες του μίσους και του Παραλογισμού , Πόλεμος Αδελφου εναντιον Αδελφών Λαών , θα ηχούσαν πανω απο την Πολη της Παναγίας , που για αιώνες κρατούσε στην αγκαλια της Ρωσσους , Ουκρανούς ,Έλληνες , Εβραίους και τόσους αλλους, χωρις διάκριση ;
Αγαπημενοι μου Έλληνες της Μαριουπολης , του Σαρτανα, των 40 Χωριών της περιοχής του Ντονμπας και της Αζοφικης, του Ντονιετσκ, του Κιέβου , Εσείς οι 150 χιλιαδες Έλληνες της Ουκρανίας , εχετε την ευλογία της Παναγίας για να ξεπεράσετε την νεα αυτη δοκιμασία .Την αγαπη και την στηριξη της Ελλάδας μας, των Ελληνων και ολων των Λαών του Κοσμου. Και μαζι σας ολοι οι κάτοικοι της Ουκρανίας !!!
Ποιος θα το φανταζόταν ποτε; Οι ιδιοι που καθόρισαν τα σύνορα τους , μετα την διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, που τα επαναβεβαίωσαν το 1994 με την συμφωνια για την παράδοση και καταστροφή των πυρηνικών ( Κουτσμα-Γιέλτσιν), σημερα διαλέγουν τον Πόλεμο του Πούτιν για να τα αναθεωρήσουν , καταστρέφοντας μια Χωρα και θέτοντας σε κίνδυνο ζωης εκατομυρια ανθρωπους .
Οι Ευχες μας και οι Προσπάθειες ολων των Λαών , ειναι να σιγήσουν τα όπλα και να επικρατησει το Διεθνες Δίκαιο και ο Ανθρωπισμός . Οι Λαοί δεν εχουμε να χωρίσουμε τιποτα!!! Ουτε με τον φιλο Ρωσσικο Λαό!!! Κατι λαθος γινεται , που οδηγει σε πόνο , αδιέξοδο και μίσος !!!
Αγαπημενη μου Μαριουπολη!!!! Οταν γνωριστήκαμε , οι Έλληνες κάτοικοι σου με την Προεδρο Αλεξανδρα Προτσενκο και τον Ελληνα Πρύτανη του Πανεπιστημιου Κωνσταντινο Μπαλαμπανοφ , με οδηγήσατε στο πολύπαθο Χωριο Σαρτανα , των 10.000 Ελληνων, και υποσχεθήκαμε να ανοικοδομήσουμε τον γκρεμισμένο απο την βία άλλης εποχής Άι Γιωργη του Σαρτανα!!
Πολλοι συνέβαλλαν , ξεχωρίζω στην πρωτη φαση την Χρυσα ( Αραπογλου) και τον Κωστα ( Παπαδόπουλο) για τον έρανο της ανέγερσης απο το Κεντρο της Μαύρης Θάλασσας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης , τον Αγγελο του ΣΑΕ( Ασλανιδη) και Κυριως τον αειμνηστο ανθρωπιστή Προεδρο των Αποδημων Αντυ Αθενς για την ολοκληρωση του έργου εκ μερους του ΣΑΕ!!!
Οπως ο Άι Γιώργης ορθοθηκε απο τα ερείπια του, ετσι και τωρα συντομα θα πιάσουμε ολοι μαζι δουλεια για να ξανακάνουμε την Μαριουπολη αντάξια της Ιστορίας της και των Ελληνων Ιδρυτών της!!!!