Σάββας Αναστασιάδης: Η Θεσσαλονίκη επίκεντρο του Ελληνισμού

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι αυτές τις μέρες το επίκεντρο του οικουμενικού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενο κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας  Διακοινοβουλευτικής  Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που  με πρωτοβουλία του ίδιου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (14 -17  Μαρτίου 2022) και θα έχει ως θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και στην  ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη», που θα την πλαισιώσει.

Μιλώντας στο Ράδιο North98.0 ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι  αυτή είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή του Κοινοβουλίου συνεδριάζει εκτός Αθηνών και αυτό είναι σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη.  «Είχα», είπε, την «ιδέα αυτή εδώ και δύο χρόνια και έκανα την πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος και την αποδέχτηκε. Η Θεσσαλονίκη θα είναι αυτές τις μέρες το επίκεντρο του οικουμενικού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

«Πρώτη φορά επιτροπή του Κοινοβουλίου συνεδριάζει εκτός Αθηνών και αυτό είναι σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη. Είχα την ιδέα αυτή εδώ και δύο χρόνια και έκανα την πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος και την αποδέχτηκε. Η Θεσσαλονίκη θα είναι αυτές τις μέρες το επίκεντρο του οικουμενικού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Ραπτάκης και τα μέλη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ αναμένονται τις επόμενες ώρες να φθάσουν στην Αθήνα.