Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι πρώτες δηλώσεις του “πρίγκιπα” του Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά στο Μόντε Κάρλο και πανηγύρισε δικαίως την back to back κατάκτηση του τροπαίου του 1000αριού τουρνουά της ATP.  

Ως ένα τουρνουά που είναι ξεχωριστό για τον ίδιο χαρακτήρισε το Monte Carlo Masters ο Έλληνας πρωταθλητής, λίγα λεπτά μετά τη νίκη του επί του Νταβίντοβιτς-Φοκίνα (2-0) στον τελικό. Στις δηλώσεις που έκανε ο 23χρονος τενίστας ευχαρίστησε την ομάδα του και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρέχουν, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Ισπανό αντίπαλό του.

«Αλεχάντρο, θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια, καθώς θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε τελικό πόσο σημαντικό ήταν για μένα, οπότε καταλαβαίνω και νιώθω πώς αισθάνεσαι. Θα ήθελα να δώσω επίσης συγχαρητήρια στην ομάδα σου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Γνωρίζεις καλά ότι το τένις θέλει πολλές θυσίες και σου εύχομαι καλή τύχη στην καριέρα σου.

Αναφερόμενος στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς σχολίασε: «Ήταν ένα θαυμάσιο event. Κέρδισα πέρυσι και το επανέλαβα κι εφέτος. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη πραγματικά οργάνωση του τουρνουά.

Όταν ήμουν έξι ετών ήταν το πρώτο τουρνουά που είδα. Και μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να είμαι εδώ. Αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς την συμπαράσταση της ομάδας μου, αλλά και τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Όλα ήταν άψογα στο τουρνουά, δεν ήταν μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Όλοι μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ.»

Την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό παραδέχθηκε και ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα. Ο Ισπανός απέτυχε να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, παρ΄ όλα αυτά αναγνώρισε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε καλύτερα: «Συγχαρητήρια Στέφανε, ήσουν καλύτερος από εμένα σήμερα. Ελπίζω να παίξουμε πολλές φορές και στο μέλλον. Το άξιζες με το παιχνίδι που έκανες.»

 Η απονομή

Η αγκαλιά των γονιών του και το ξέσπασμά του Στέφανου Τσιτσιπά για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο Μόντε Κάρλο ακούστηκε για 2η σερί χρονιά ο εθνικός ύμνος της Ελλάδος, ενώ την απονομή έκανε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.