Συγκίνηση και χαρά για το πρώτο κτήριο στο Ελληνικό

Φωτορεαλιστικό κτηρίο /LAMDA DEVELOPMENT

Θα στεγάσει 4 συλλόγους ΑμΕΑ και πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση το 2023.

Όπως είχε προαναγγελθεί, το πρώτο κτήριο που θα κατασκευαστεί στην κορυφαία επένδυση του Ελληνικού, είναι το κτήριο που θα στεγάσει 4 συλλόγους ΑμΕΑ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή λειτουργούν υπό επιεικώς κακές συνθήκες.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, το είχε υποσχεθεί στους συλλόγους, επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο συμβολικού χαρακτήρα η κίνηση αυτή, αλλά ουσιαστική.

Ο Οδυσσέας Παπαθανασίου
Ο Οδυσσέας Παπαθανασίου
LAMDA DEVELOPMENT

Σε μια εκδήλωση όπου ορισμένοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, παρουσία υπουργών, και μελών των 4 συλλόγων: Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, αποκαλύφθηκαν τα σχέδια και λεπτομέρειες του κτηρίου, το οποίο θα βρίσκεται στην πάνω πλευρά του ακινήτου, 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Αργυρούπολη.
Πρόκειται για ένα κτήριο που θα κατασκευαστεί με έξοδα της Lamda Development, κόστους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο θα είναι πρωτοποριακό, «πράσινο», με βιώσιμο σχεδιασμό και θα παρέχει όλες τις ανέσεις που χρειάζονται τα μέλη των συλλόγων για τις ανάγκες τους.

Το όραμα της Lamda Development, είναι όχι μόνο η δημιουργία ενός σύγχρονου κτηρίου, αλλά να υπάρξει ένας νέος τρόπος ζωής, πιο ποιοτικός, πιο εύκολος, πιο ανοιχτός, περισσότερο εξωστρεφής, που θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα παιδιών, αλλά και ενηλίκων με αναπηρίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, με μήνυμα της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας: «Η απόφαση της Lamda Development να προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην ανέγερση ενός πρωτοποριακού κτιριακού συγκροτήματος στον χώρο του πρώην αεροδρομίου για τη στέγαση όλων αυτών των συλλόγων, αποτελεί σημαντικό βήμα τόσο για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους που συμπάσχουν, όσο και για την ορθή αξιοποίηση της περιοχής, προς όφελος πάντα της ελληνικής κοινωνίας».

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, επισήμανε ότι: «Είμαστε πλέον έμπρακτα στην εποχή που η συμπεριληπτικότητα είναι αναγκαία όχι μόνο ως ανθρωπιστικό μοντέλο που μας υπαγορεύουν ηθικοί κανόνες, αλλά ως απαραίτητη προϋπόθεση κοινωνικής ανάπτυξης και οικονομικής προόδου».

Φωτορεαλιστικό κτηρίου
Φωτορεαλιστικό κτηρίου
LAMDA DEVELOPMENT

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Να συγχαρώ τον Οδυσσέα Αθανασίου γιατί αυτό που περίμενα να γίνει ήταν πολύ λιγότερο από αυτό που γίνεται. Δώσατε χαρά σε παιδιά που τη χρειάζονται. Ξεπεράσατε τις προσδοκίες. Στείλατε ένα σημαντικό μήνυμα ότι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη δεν είναι ένα έργο που ξεκινάει με αποκλεισμό κάποιων ανθρώπων, αλλά είναι ένα έργο που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Θερμά συγχαρητήρια».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια των τεσσάρων προέδρων των συλλόγων, οι οποίοι στάθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στην κάλυψη των αναγκών τους με ίδια χρήματα, χωρίς καμία στήριξη από το κράτος και βέβαια χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

Το νέο Ελληνικό, πρόκειται να είναι ανοικτό σε όλη την κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τον Οδυσσέα Αθανασίου.

huffingktonpost.gr