Ευχές, Προσδοκίες και Ελπίδες με την Ανάσταση του Κυρίου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Κυρίου στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Ήταν η πρώτη Ανάσταση που έφερε και έσμιξε ελεύθερα τις οικογένειες στο χωριό, δυο χρόνια μετά την φονική πανδημία του Covid-19 και τους αυστηρούς περιορισμούς.

Η Panhellenic Post, έλαβε και φέτος, με αφορμή το Άγιον Πάσχα, πληθώρα ευχετηρίων μηνυμάτων στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, αλλά και μέσω της κινητής τηλεφωνίας από πολιτικούς, ένστολους, πολίτες, παράγοντες της ομογένειας και απλούς Έλληνες και Ομογενείς, αλλά και μη ομογενείς αναγνώστες της.  Ανταποδίδουμε με θερμές ευχές σε όλους για υγεία, ευτυχία και πρόοδο. Μαζί, απευθύνουμε και  τις ευχαριστίες μας σε όλους τους αναγνώστες μας όπου κι αν υπάρχουν, σε κάθε γωνιά του Πλανήτη.  Εδώ και δέκα χρόνια η Panhellenic Post υπάρχει στη ζωή τους! Χάρη σ΄ αυτούς  και γι αυτούς η Panhellenic Post με τις ασθενείς της δυνάμεις πράττει ό,τι μπορεί για να τους ενημερώνει καθημερινά και με αμεροληψία και να τους κρατά σε επαφή με την πατρίδα.

Και όπως λέει ο ποιητής:

<<…Πάντα στον νου σου να ‘χεις την Ιθάκη.

Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.

Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.

Καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·

και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,

πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,

μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

 

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο.

Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,

ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν>>.

 

Από τούτη την ταπεινή γωνιά της ηλεκτρονικής  δημοσιογραφίας,  ευχόμαστε ολόψυχα το Άγιο Φως  να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας,  και να φωτίσει τη σκέψη και τις αποφάσεις των ισχυρών της γης για ΕΙΡΗΝΗ σε όλο τον κόσμο.

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

 

Η φωτογραφία είναι από το armyvoice.gr